17 Липня 2019
Новини

В Луцьку орудують живодери – потруїли собак на ЛПЗ і котів на «Варшавці»

В Луцьку орудують живодери – потруїли собак на ЛПЗ і котів на «Варшавці»

У місті хвиля жорстокості щодо бездомних тварин – невідомі зловмисники підсипають отруту вуличним котам і собакам.

При цьому, окрім бездомних, у муках гинуть і домашні улюбленці, яких господарі випускають надвір.

За останні кілька діб у Луцьку два факти масового отруєння тварин. Невідомі зловмисники підмішують якусь речовину у харч-приманку  бродячим тваринам, після чого ті гинуть у муках. Так, сьогодні, 17 липня, потруїли котів на ринку «Варшавський».

Про це написала у facebook-групі «Загублені та знайдені тварини. Луцьк та Волинська область» жителька обласного центру Валентина Неродик. За словами жінки, через отрутників загинув і її домашній кіт.

«Увага!!! Сьогодні якісь нелюди потруїли на Варшавці котів!!! Отруїти і мого Ваську, якого я вигодувала!» – пише жінка.

У коментарях лучани дописують, що за цей тиждень це не перший факт убивства вуличних тварин невстановленими живодерами. Так, позавчора у районі ЛПЗ потруїли собак.

Директорка комунального підприємства «Ласка», яке опікується бездомними тваринами в місті, Наталія Рудь, до якої по коментар звернувся «Т1.ua – Твій портал», підтвердила факт отруєння собак невідомими на вулиці Станіславського, що в мікрорайоні ЛПЗ.

За словами очільниці «Ласки», унаслідок дій живодерів загинули три собаки, двоє з яких безпритульні, а третя – домашня (власника тварини вдалося визначити із номера телефону на жетоні, прикріпленому до нашийника). За фактом убивства тварин написана заява до поліції.

«Не можу поки що це підтвердити аналітично, тому що чекаємо результати досліджень. У цих тварин, що ми відвезли, сказ був виключений, тобто ніякого сказу в них немає, це інша причина загибелі: завжди у таких процедурах передбачена процедура виключення сказу. Такий порядок. ...Заявниками, які викликали нас, були написані заяви в поліцію. Ми чекали поліцію, щоб оформити ці випадки. Одна (отруєна. – Ред.) собака була домашня, а дві безпритульних», – повідомила Наталія Рудь. 

Стосовно сьогоднішнього випадку на луцькій «Варшавці», то наразі пані Наталія цього інциденту не підтверджує, адже громадяни з проханням про вилучення тіл загиблих тварин в очолюване нею підприємство не зверталися: виклику на лінію «Ласки» від людей чи керівництва ринку не було. «Якщо вони все-таки подзвонять, то ми поїдемо і заберемо усіх тварин», – зазначила пані Наталія. 

Тим часом на facebook-сторінці КП «Ласка» з’явився заклик-застереження до лучан у зв’язку із новою хвилею жорстокості щодо тварин у місті.

«Будьте уважні, не відпускайте тварин на самовигул, слідкуйте, щоб тварина нічого не підбирала з землі, не лишайтеся байдужими - викликайте поліцію, якщо бачите, що хтось вчиняє правопорушення, негайно везіть тварину в найближчу ветеринарну клініку при перших ознаках отруєння», – ідеться у повідомленні. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, НП, луцьк, знущання над тваринами
В тему