15 Липня 2019
Новини

Без кредитів та капіталу, або як прості українці стають мільйонерами

Без кредитів та капіталу, або як прості українці стають мільйонерами

Українці знайшли легкий спосіб заробітку, не покидаючи межі рідної країни. Так на Хмельниччині люди заробляють і стають мільйонерами на зборі лікарських трав.

Такий спосіб заробітку вони практикують десятиліттями, -  пише «Сьогодні».

«Збираю все потроху. Мальви продаються десь по 200 гривень, календула, напевно, буде коштувати близько 80 гривень», – розповідає збиральниця Тамара Скотникова.

На продаж вона висаджує мальви, календулу, мелісу. Однак сушить не тільки трави, але й ягоди, наприклад, бузину.

«І тисячу гривень, і дві, і п'ять тисяч можна заробити. Також є мальви, ми всього потроху садимо», – розповідає Тамара Скотникова.

Покупці зважують траву і ягоди і відразу розраховуються.

«Вартість кілограма сухої бузини – 45 гривень. Ми її закуповуємо у людей», – розповідає директор одного із закупівельних підприємств.

Віктор Лободовський привіз здавати 80 кг кропиви. Збирав її біля лісу. Заробив 500 гривень.

«Звичайно, задоволений, а чим би я ще займався, нічим займатися більше», – говорить житель Старої Ушиці Віктор Лободовський.

За 27 кілограмів квітів ромашки, липи і мальви дають понад 3 тис. гривень. Найдорожчі – сухі трави. Часто люди привозять свіжі. Тоді їх роботодавці сушать на спеціальних стелажах, а потім пресують.

Далі ці трав'яні кубики складають у величезні мішки. Зашивають і підписують. А потім надсилають на заводи, які роблять з трав крем, лікувальні настоянки і чаї. Деякі українські квіти їдуть за кордон. Підприємець Микола Прудиус запевняє: мільйони гривень лежать в українців під ногами.

«Офіційно наші доходи з податкової звітності в межах 3 млн гривень на трьох фізичних осіб, оформлених підприємцями. З цих доходів ми виплачуємо людям в середньому за рік 1,2-1,5 млн гривень», – розповідає підприємець Микола Прудиус.

Прибуток можна отримати не тільки, здаючи кожну траву окремо. Непогано йде і чай. Якщо правильно змішати квіти ехінацеї, мальви, липи, листя смородини і малини, вийде ароматний підбадьорливий лікувальний напій.

Микола Прудиус сподівається, що травами зацікавиться більше селян і фермерів і вони почнуть вирощувати їх цілими плантаціями. Тоді Україну можна буде називати Меккою лікарської рослини, а люди зрозуміють: непогано заробляти можна не тільки за кордоном, але і на власному городі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, українці, гроші, заробітчани
В тему