11 Липня 2019
Новини

STOP нарузі над дітьми: у Раді схвалили хімічну кастрацію педофілів

STOP нарузі над дітьми: у Раді схвалили хімічну кастрацію педофілів

Верховна Рада України посилила відповідальність за злочини, вчинені проти малолітніх, неповнолітніх та осіб, які не досягли статевої зрілості.

Відповідний законопроект № 6449 за основу і в цілому підтримали 247 народних депутатів при необхідній кількості 226, передають «Вісті».

Так, за зґвалтування малолітніх, окрім позбавлення волі на термін від 10 до 15 років, як це передбачено зараз, каратимуть також примусовою хімічною кастрацією – проголосованим законом Рада доповнила Кримінальний кодекс статтею 59-1 про примусову хімічну кастрацію.

Згідно із цією статтею, покарання у вигляді примусової хімічної кастрації полягає в примусовому введенні засудженому антиандрогенних препаратів, що складаються із хімічних речовин, метою яких є зниження лібідо і сексуальної активності. Хімічна кастрація буде застосовуватися тільки до осіб, що вчинили злочин у віці від 18 до 65 років.

Крім того, посилено кримінальну відповідальність за злочини сексуального характеру проти малолітніх і неповнолітніх. За зґвалтування неповнолітніх будуть карати позбавленням волі на термін від 7 до 15 років, зараз саджають у тюрму на строк до 12 років.

Крім того, над особами, які вчинили зазначені вище злочини, буде встановлений довічний адміністративний нагляд поліції. Розпусні дії щодо особи, яка не досягла 16-річного віку, каратимуться позбавленням волі на термін до 5 років. Зараз за такі злочини обмежують або позбавляють волі на строк до 5 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, закон, педофіли, кастрація, вру
В тему