11 Липня 2019
Новини

Польща наполягає на ексгумації жертв Волинської трагедії

Польща наполягає на ексгумації жертв Волинської трагедії

Від згоди України на проведення ексгумації жертв Волинської трагедії залежить налагодження польсько-українських відносин.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, спілкуючись із журналістами після покладання вінка до пам’ятника жертвам Волинської трагедії в Варшаві з нагоди Національного дня пам’яті жертв геноциду (офіційна позиція Польщі — ред.), повідомляє УНН з посиланням на Polskie Radio.

Дуда висловив надію, що на території України вдасться провести процедури ексгумації, «щоб позначити поховання, щоб у нащадків було місце, куди вони можуть поїхати, запалити свічки і помолитися».

«Я просив про це президента (України Володимира Зеленського) під час нашої зустрічі в Брюсселі», – додав він.

«Якщо ми сьогодні говоримо про побудову відносин між нашими народами і державами, то я хочу підкреслити, що ми хочемо, щоб ці відносини були якомога кращі. Але одна річ безумовна — нам необхідна пам’ять для того, щоб те, що тоді сталося, ніколи більше не повторилося між нашими народами і між нашими державами», – зазначив Дуда.

За його словами, пам’ять необхідна, щоб не було ворожості. «А умовою пам’яті є те, щоб українська сторона погодилася на проведення ексгумації», – констатував президент Польщі.

«Сподіваюся, в майбутньому можна буде реалізовувати ці дослідження, щоб ми могли віддати пам’ять убитим, а також тим, хто допомагав, ризикуючи своїм життям, рятуючи своїх сусідів», – вказав польський лідер.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, україна, польща, історія, історія
В тему