10 Липня 2019
Новини

«Припинити дерибан землі і стати на захист фермерів», – лідер Радикальної партії Олег Ляшко відвідав Волинь

«Припинити дерибан землі і стати на захист фермерів», – лідер Радикальної партії Олег Ляшко відвідав Волинь

Лідер опозиційної фракції у Верховній Раді Олег Ляшко разом зі своєю командою побував у селі Колодяжне Ковельського району, у Ковелі та в Рожищі. Побачити улюбленого політика прийшли сотні місцевих мешканців.

У селі Колодяжне, на подвір’ї садиби Косачів Олега Ляшка зустріли з короваєм та сіллю.

Старший співробітник музею Лесі Українки Марія Борисівна провела екскурсію в рідному домі поетеси:

– Найбільша мрія Лесі Українки – це самостійна, незалежна Україна. Леся Українка працювала на національну ідею, яка сьогодні не втратила своєї актуальності.

По завершенню екскурсії Олега Ляшка попросили на сторінці відгуків написати своє враження про музей: «Без культури не буде України».

– Зараз усі говорять про тарифи, комуналку, ціни. Це, звичайно, важливо, адже людям потрібно виживати, але якщо дамо загнобити свою культуру та мову, нічого не буде. Тоді «незчувшись, опинимося у московському ярмі», як писала Леся Українка, – підкреслив Олег Ляшко. – Ці вибори – це боротьба за українську державність.

І тут же згадує нещодавні події в ПАРЄ:

– Повернення російської делегації до ПАРЄ – це роз’єднання Європи, наступним кроком, про який вони мріють, буде зняття з Росії санкцій, за те, що вони окупували Крим і Донбас, за те, що вони переслідують і вбивають наших громадян. Якщо Європа піде шляхом зради – це кінець самої Європи.

Лідера підтримує Володимир Кравценюк, керівник РПЛ на Волині, і додає:

– Олег Ляшко був фактично єдиним парламентським лідером, який захищав Україну в ПАРЄ. На жаль, склалось, як склалося. Однієї людини не достатньо. Але я впевнений: якби була більша парламентська фракція, більше представників ПАРЄ, ми би змогли цьому протистояти. Я надіюсь, так і буде. Повірте: можна якісь цінності продати, але це ніколи добром не закінчувалося – ні для європейців, ні для українців.

Велике занепокоєння у лідера партії викликала і концентрація інформаційних телевізійних каналів в одних руках. 

– Медведчук скупив чотири інформаційні канали – NewsOne, 112, ZIK і «Прямий». І треба бути наївними, щоб вірити, що він їх купив за свої гроші. Купівля інформаційних каналів в Україні – це розроблена в Кремлі операція спецслужб за гроші ФСБ та «Газпрому». І Медведчук – виконавець цієї спецоперації, яка ставить собі за мету підрив країни зсередини. Ці вибори – це боротьба за українську державність. Ми не допустимо проросійського реваншу! – наголосив Ляшко.

Далі за маршрутом Ковель.

– Реальна медична реформа – це високі зарплати лікарям і доступні ліки українцям, а не той геноцид, що проводить нинішня влада, – наголосив Олег Ляшко в Ковельській міській лікарні.

Варто зазначити, що Радикальна партія Олега Ляшка сприяла, щоб медзакладу виділили з держбюджету понад пів мільйона гривень на проведення ремонтних робіт. Олег Ляшко зайшов до однієї з палат і поспілкувався з пацієнтами лікарні:

– Олегу Валерійовичу, я знаю, що ви допомагаєте лікарні, але хочу вас попросити, допоможіть ще: тут такі гарні хлопці, дівчата працюють, допоможіть їм.

– Знаю, допомагаю.

– Те, що ви допомагаєте, то я знаю, але допоможіть, будь ласка, ще.

– Допоможу обов’язково. Я знаю, що робиться в медицині, бо я такий же, як і ви. Моя дитина лікується в такій же лікарні, і я, як треба. У вас ще й копійчана пенсія. Тому я кажу, для пенсіонерів потрібно, щоб був державний контроль за цінами на ліки, щоб апетити цих «торгашів» обмежити, щоб не було по 300 % націнок, максимум 10 %. Щоб крейду не продавали… Ви останні гроші несете, а вони вам крейду продають».

У Рожищі на зустріч із лідером Радикальної партії Олегом Ляшком прийшла не одна сотня людей. Політик зі сцени впевнено говорив:

– Я – ваш голос у парламенті. Я заставлю пам’ятати депутатів і про корів, і про людей, і про робочі місця. Сьогодні, окрім мене, ніхто не цінує важку працю. Збільшити зарплати і повернути повагу до людей.

Радикальна партія Олега Ляшка активно виступає проти закону щодо продажу землі. Земля належить народу!

– Це злочин, вбивство села. Запобігти цьому можна тільки одним – відродити фермерський клас в Україні. Господарем на українській землі повинен бути фермер, український селянин. Який живе на цій землі, платить податки до місцевого бюджету і стежить за соціальною сферою. Корів скоро будемо, як динозаврів, бачити в музеї. Тому ці вибори – це бій за землю! – чітко окреслив позицію своєї політсили Олег Ляшко. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Політика, олег ляшко, селяни, радикальна партія
В тему