10 Липня 2019
Новини

Клімкін пояснив, за яких умов Путін звільнить українських моряків

Клімкін пояснив, за яких умов Путін звільнить українських моряків

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що найближчим часом 24 військовополонених українських моряка, які незаконно утримуються у РФ, будуть звільнені, але не просто так.

24 військовополонених українських моряка, які незаконно утримуються в РФ, будуть звільнені найближчим часом. В обмін на це президент РФ спробує отримати якомога більше політичних преференцій, пише Українська правда.

Таку точку зору висловив міністр іноземних справ Павло Клімкін в ефірі програми «PRIME:Муждабаєв» на телеканалі ATR.

«Я впевнений, що їх (військовополонених моряків - ред.) звільнять, при чому найближчим часом», – заявив він.

«Але для Путіна важливо вирішити це питання, це моя особиста думка, – в контексті саміту G7, в контексті того, що будуть зустрічі щодо Донбасу, можливо в нормандському форматі. Він спробує це використати саме в цьому контексті. Також, звичайно, для нього дуже важливо, щоб у Європі солідарність з приводу санкцій зменшувалася. Він буде бити на кінець року. <...> Путіну абсолютно паралельно, хто тут сидить (російські ув'язнені в Україні – ред.). Його це не цікавить. Його цікавить отримання кращого положення для підняття ставок», – пояснив Клімкін.

«Я неодноразово говорив, що він використовує хлопців (військовополонених моряків – ред.) як розмінну монету. <...> Його кінцева мета – санкції і визнання Росії як країни, яка потрапляє в «нормальність». А друге - це воля дій і можливість діяти в Україні на розкол і федералізацію», – додав міністр.

Читайте також:

Московський суд продовжив арешт для захоплених українських моряків

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Україна, моряки, володимир путін, росія
В тему

Останні матеріали