8 Липня 2019
Новини

Суддя, яка прославила Баришівський суд, зібралася у відставку

Суддя, яка прославила Баришівський суд, зібралася у відставку

Вища рада правосуддя 18 липня розгляне питання про звільнення у відставку судді Баришівського районного суду Київської області Олени Литвиненко.

Це випливає з порядку денного ВРП, пише Судово-юридична газета.

Вища рада правосуддя 18 липня розгляне питання про звільнення у відставку судді Баришівського районного суду Київської області Олени Литвиненко. Доповідачем з цього питання є представник прокуратури в Раді правосуддя Віктор Матвійчук.

Рішення судді відібрати ліцензію SkyUp Airlines викликало широку критику громадськості, а багато представників юридичної спільноти назвали це рішення незаконним, оскільки воно було винесено з порушенням територіального і юрисдикційного принципу.

Пізніше з’ясувалося, що рішення суду було винесено на підставі позову мешканки Баришівки Оксани Пасенко, яка нібито виявилася незадоволена якістю наданих нею SkyUp Airlines послуг. Нібито її не влаштувала затримка вильоту літака компанії в Єгипет в середині травня.

Однак швидко стало відомо, що насправді заявниця є безробітною, живе досить скромно і недавно отримувала матеріальну допомогу від сільради. У коментарі журналістам Пасенко повідомила, що ніколи не користувалася послугами SkyUp Airlines, взагалі особисто не зверталася з позовом до Баришівський райсуд, але деякий час не мала доступу до свого паспорту.

Розгляд апеляційної скарги авіакомпанії SkyUp Airlines поки не відбувся через заявлене і задоволене 27 червня відведення головуючої судді, внаслідок чого нова колегія розгляне апеляційну жалобутолько 17 липня.

Відзначимо, що 24 червня Державне бюро розслідувань зареєструвало щодо Є. Литвиненко кримінальне провадження за фактом винесення суддею завідомо неправосудного рішення за частиною 1 статті 375 Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З’явилося відео «штовханини», через яку політв’язню Балуху в Росії «накинули» 5 років

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, Політика, суспільство, баришівський суд, суд
В тему