8 Липня 2019
Новини

В Україні заборонять «очкові туалети»

В Україні заборонять «очкові туалети»

Міністерство охорони здоров’я пропонує низку новацій, зокрема заборонити омолоджуючу обрізку дерев, спалювання листя і посипання обмерзлих доріг сіллю.

Також чиновники мають намір зобов'язати місцеву владу встановлювати на вулицях більше урн, туалетів і ще багато іншого, повідомляє UBR.

Зі всіма цими заходами чиновники вирішили порадитися з громадянами і винесли пропозиції на народне обговорення як проект свого указу «Про внесення змін до Державних санітарних норм і правил утримання територій населених місць». Більш конкретно мова йде про такі ініціативи чиновників:

По-перше, в МОЗ вирішили подбати про людей з обмеженими можливостями, батьків з колясками і велосипедистів, пропонуючи встановлювати більше широких з'їздів з тротуарів або велодоріжок, розміщувати пандуси, лавки через кожні 300 метрів, а також - паркувальні стовпчики для в'їзду машин на пішохідну зону .

По-друге, збільшити в громадських місцях кількість туалетів, а ті, в яких немає каналізаційного відводу, взагалі заборонити. У кожній зоні зелених насаджень, де гуляють люди, має бути хоч одне відхоже місце, а оптимальна відстань між ними має бути не менше 700 м. (А в людних місцях – взагалі 300 м). Дворові туалети хочуть зобов'язати підключити до очисних споруд.

По-третє, пропонують поліпшити сортування сміття за допомогою контейнерів і встановити урни через кожні 60 м. Прописали навіть те, як довго може в контейнерах зберігатися той чи інший тип відходів.

По-четверте, хочуть заборонити спалювати опале листя і примусити вивозити їх на компостні поля. Адже в процесі їх горіння виділяється дуже багато небезпечних речовин.

По-п'яте, хочуть заборонити муніципальним властям посипати взимку дороги сіллю, так як вона шкодить насадженням, забруднює ґрунт і псує взуття. Натомість пропонують використовувати гранвідсів, де склад солі - близько 7%.

І в останню чергу МОЗ пропонує заборонити обрізати дерева для омолодження. Іноді в літню спеку затінених територій на всіх може просто-напросто не вистачити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Мазут не змивається ні з одягу, ні з тіла»: на одеському пляжі викид нафтопродуктів (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, львів, київ, рівне, Політика, туалет, україна
В тему