8 Липня 2019
Новини

Домашні улюбленці: яку небезпеку можуть нести коти

Домашні улюбленці: яку небезпеку можуть нести коти

Домашня тварина може переносити паразитів і збудників різних захворювань, особливо, якщо улюбленець виходить гуляти на вулицю.

Наприклад, кішки можуть бути переносниками туберкульозу, сальмонельозу, стригучого лишаю та інших хвороб, пише Країна здоров’я.

Нещодавно вчені з'ясували, що токсоплазма, один з найпоширеніших внутрішньоклітинних паразитів, що зустрічається у домашніх кішок, при попаданні в організм людини на 50% підвищує ризик розвитку шизофренії. Крім того, у кішок часто бувають глисти, блохи, воші та інші паразити.

Медики радять дотримуватися запобіжних заходів. Перш за все, потрібно стежити за здоров'ям домашнього улюбленця. Кішці, особливо, якщо вона виходить на вулицю, потрібно робити щеплення, проводити профілактику від глистів та обробку від паразитів.

Важливо дотримуватися дистанції – кішка не повинна мати доступ до продуктів, посуду, предметів особистої гігієни. Не рекомендується пускати тварину спати на одному ліжку з господарями. Не варто цілувати кішку, а після спілкування з твариною потрібно помити руки.

Читайте також:

Котиків вам у стрічку: в Україні з’явився перший пухнастик-журналіст (фото)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, тварини, Надзвичайні події
В тему