5 Липня 2019
Новини

Мережа автозаправок фінансувала терористів «ДНР»

Мережа автозаправок фінансувала терористів «ДНР»

Група людей з обох боків лінії розмежування через підконтрольну мережу заправних станцій на тимчасово окупованій території надавали фінансову та матеріально-технічну «підтримку» діяльності НЗФ так званої «ДНР». Організатору схеми вже повіомили про підозру.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначають, що для забезпечення безперешкодної роботи АЗС ділки провели подвійну реєстрацію підприємств: у державних органах України та на тимчасово окупованій території. Вони регулярно сплачували податки до так званих фіскальних органів «ДНР», для цього навіть відкрили рахунки у фейковому «Центральному Республіканському банку ДНР».

«Учасники угруповання також сприяли діяльності силового та адміністративного блоків: «МВД», «МГБ», «прокуратури» та окупаційним адміністраціям, зокрема здійснювали безперебійне постачання бензину і дизельного пального. Крім того, на безоплатній основі зберігали паливно-мастильні матеріали як «мобілізаційний резерв» так званого «1 Армійського корпусу ДНР», - розповіли у Службі безпеки.

Наразі слідчі СБУ повідомили організатору протиправної схеми про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею 258-3 Кримінального кодексу України (Створення терористичної групи чи терористичної організації). Триває досудове розслідування. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мосійчук заявив, що його дискредитують дівчатками «політичні педофіли» (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, київ, суспільство, днр, мережа автозаправок
В тему