5 Липня 2019
Новини

«Нащо Рашці пенсіонери?»: Росія відмовляє у паспортах жителям ОРДЛО, старшим за 45 років

«Нащо Рашці пенсіонери?»: Росія відмовляє у паспортах жителям ОРДЛО, старшим за 45 років

Російська Федерація відмовляється надавати громадянство жителям «ДНР/ЛНР» віком 45+.

У тимчасово окупованих регіонах Луганської та Донецької областей України, де своїм указом президент держави-агресора Володимир Путін запровадив спрощену систему надання українцям російського громадянства, відмовляють у видачі паспортів РФ громадянам, старшим від 45 років. Тобто передпенсійного віку. Очевидно, Росія не горить бажанням виплачувати пенсії мешканцям ОРДЛО і надає громадянство лише жителям «ЛНР-ДНР» працездатного віку.

Про це повідомив у своєму Facebook заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

«Про «паспортизацію» мешканців окупованої частини Донбасу.«Праздник всей жизни» закінчився, так і не розпочавшись. З величезною неохотою окупанти приймають документи від пенсіонерів та осіб передпенсійного віку. Більшість документів, які були повернуті з відміткою «відмовити», були від осіб, старших 45-ти років», – пише Тука.

Людям, які так хотіли по швидше зробитися росіянами, та мають більш як 45 років, повертають подані на оформлення документи із позначкою «відмовити».

Крім того, зі слів замміністра, пенсіонери, хто отримав російські паспорти, скаржаться на дії пенсійного фонду РФ, який відмовляє в оформленні пенсій новоспеченим «співгромадянам».
«З числа поданих документів, позитивне рішення прийнято стосовно ... 22% заявників.
Таке "неуважительное" ставлення обурює "страждущих" і може спричинити бунт всередині ОРДЛО», – передвіщає Георгій Тука.

Раніше в Головному управлінні розвідки при Міноборони повідомляли, що російські паспорти, які видають жителям ОРДЛО, дятимуть тільки на території Ростовської області Росії й у документах буде відповідна помітка «про обмежені можливості». Чим проросійськи налаштовані мешканці самопроголошених республік дуже засмучені.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство, війна на сході україни, росія
В тему