3 Липня 2019
Новини

Смачнючий холодний суп рятує від спеки: як приготувати окрошку

Смачнючий холодний суп рятує від спеки: як приготувати окрошку

В спекотну погоду ідеальним доповненням вашого раціону харчування стане холодний суп – окрошка.

Рецепти окрошки різняться не лише інгредієнтам, а ще й напоєм, яким її заправляють. Наприклад, це може бути несолодкий квас, сироватка, кисле молоко, мінералка та навіть звичайна вода – пише 24 канал.

Подавати до столу окрошку потрібно в холодному вигляді, тож перед подачею обов'язково поставте її в холодильник.

Рецепт класичної окрошки

  • 4-5 варених картоплин;
  • 5 варених яєць;
  •  8-10 редисок;
  •  2-3 свіжих огірка;
  •  300 г ковбаси (вареної або копченої);
  •  1 пучок кропу;
  •  1 пучок зеленої цибулі;
  •  сіль за смаком;
  •  сметана або майонез (за смаком);
  •  квас, мінеральна вода або сироватка.

Відваріть картоплю та яйця. Наріжте однаковими шматочками картоплю, яйця, редис, огірки та ковбасу. Подрібніть зелень. Змішайте всі інгредієнти в каструлі та посоліть за смаком. За бажанням, можете додати сметану або майонез. Заправте квасом, мінеральною водою або ж сироваткою. Перемішайте та подавайте у холодному вигляді.

Рецепт окрошки з куркою

  • 5-6 варених картоплин;
  •  6 варених яєць;
  •  4-5 свіжих огірків;
  •  10-12 редисок;
  •  1 пучок зеленої цибулі;
  •  ½ пучка кропу;
  •  ½ пучка петрушки;
  • 2 курячих стегенця або філе;
  • сіль за смаком;
  • щіпка лимонної кислоти;
  • сметана (за смаком);
  • газована мінеральна вода або сироватка.

Відваріть картоплю та яйця. Ви можете використовувати свіжу курку, її потрібно відварити та також порізати. Або ж можете взяти копчену курку та також нарізати, але обов'язково зніміть шкіру. Наріжте однаковими шматочками картоплю, яйця, редис, огірки та курку. Змішайте всі інгредієнти в каструлі. Додайте сіль, лимонну кислоту і сметану за бажанням. Заправте окрошку мінеральною водою чи сироваткою та подавайте охолодженою.

Рецепт окрошки з буряком (холодний борщ)

  •  2 варені буряка;
  •  4-5 варених картоплин;
  •  2-3 варених яйця;
  • 1-2 свіжих огірка;
  •  150 г вареної ковбаси;
  • 1 пучок кропу;
  •  ½ лимона;
  •  сіль та мелений чорний перець (за смаком);
  •  сметана (за смаком);
  •  газована мінеральна вода або сироватка.

Цю окрошку ще називають холодним борщем, адже за виглядом та смаком вона нагадує звичайний червоний борщ. Для її приготування відваріть картоплю, буряк (за бажанням, його можна запекти в духовці, так він буде більш ароматним) та яйця. Наріжте всі інгредієнти кубиками та змішайте в каструлі. Додайте подріблену зелень, лимонний сік, спеції, сметану і мінеральну воду (або сироватку). Добре перемішайте та подавайте охолодженим.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, харчування, спека
В тему