2 Липня 2019
Новини

З’явилося відео, як топ-чиновник б’є патрульного у Львові

З’явилося відео, як топ-чиновник б’є патрульного у Львові

Галицький районний суд, який розглядає позов чиновника Верховної Ради Юрія Сорочика про наклеп до львівської журналістки Вікторії Балицької, долучив до справи відео інциденту, що стався між Сорочиком і патрульними поліцейськими.

Камери спостереження АЗС «ОККО» зафіксували момент удару Сорочика в обличчя поліцейського. Раніше чиновник заперечував, що вдарив поліцейського, і навіть звернувся з позовом проти журналістки, яка першою повідомила про це у Facebook, передає Репортер.

Нагадаємо, що конфлікт керівника секретаріату комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Юрія Сорочика із львівськими патрульними трапивс ввечері 26 січня на кільцевій дорозі Львова між Рудним та Рясне-Руською.

На відео видно, що чиновник (в кепці) таки вдарив патрульного (35-та секунда), хоча раніше цей факт заперечував. Після цього патрульні повалили його на землю. Конфлікт відбувався на АЗС «ОККО» неподалік від місця, де затримали автомобіль.

Про цю ситуацію тоді першою повідомила львівська журналістка Вікторія Балицька. «За інформацією джерела, пасажир почав агресивно себе вести, ображати патрульних, а згодом вдарив одного із них кулаком в лице», – написала тоді у Facebook Вікторія Балицька.

Після появи допису Балицької в інтернеті Юрій Сорочик розіслав низці ЗМІ листа, у якому розповів свою версію конфлікту.

Він також заявив, що поширена Балицькою інформація є наклепницькою і звернувся до Галицького районного суду Львова з позовом про захист честі, гідності та ділової репутації. Відразу після інциденту Яворівський відділ поліції порушив кримінальне провадження за фактом побиття патрульного Ростислава Зворського, але у березні цю справу з невідомих причин закрили. Зворський поскаржився на закриття справи і 25 червня суддя Яворівського районного суду Наталія Кондратьєва винесла постанову, якою зобов’язала Яворівський ВП відновити розслідування. Законність дій патрульних досі також вивчає ДБР. Прикметно, що Патрульна поліція Львівської області відмовилась опублікувати відео з нагрудних камер поліцейських, яке могло б підтвердити чи спростувати правоту патрульних.

Однак у змонтованій версії це відео все ж з’явилося в інтернеті – ввечері у неділю, 30 червня, його опублікував депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич, зазначивши, що отримав його з анонімного акаунта в інтернеті. За словами речниці Патрульної поліції Львівщини Катерини Рибій, поліція не ініціюватиме службового розслідування через витік відео.

«Немає підстав для службового розслідування, адже ми давали на вимогу відео в багато структур, зокрема прокуратурі і суду», – сказала Катерина Рибій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  В Україні «урбанізація» їжаків – мігрують у міста (відео)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, київ, Політика, НП, бійка, скандал, Відео
В тему