Ньокі – смачні, невеликі картопляні галушки зі шпинатом і томатним соусом.
Готуються швидко, виглядають цікаво, та й називається ця страва дуже мило і якось по-дитячому – «ньокі», пише сайт Євгена Клопотенка.
Cкладові


450 г картоплі
120 г борошна
10 г вершкового масла
1 яйце
30 г шпинату
100 г томатного соку (або консервировані томати)
1 лавровий лист
2 горошини духмяного перцю
за смаком сіль та перець
Оливкова олія
Покроковий рецепт
Очищаємо картоплю, нарізаємо на шматочки і відварюємо до готовності з лавровим листом, запашним перцем і сіллю.
За допомогою товкучки робимо пюре, в яке додаємо борошно і яйце та вимішуємо тісто.
Розкатуємо невелику ковбаску, нарізаємо її на однакові брусочки. За допомогою виделки притискаємо брусочки і формуємо ньокі.
У каструлю наливаємо воду, солимо і доводимо до кипіння, кидаємо ньокі та варимо на середньому вогні 3 хвилини.
Тим часом, на сковороду відправляємо шпинат і вершкове масло, тушкуємо кілька хвилин. Додаємо томатний сік, солимо, даємо соусу трохи прокипіти.
Дістаємо ньокі шумівкою і кладемо в соус, тушкуємо півхвилини, для того, щоб вони просочилися соусом.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.