2 Липня 2019
Новини

Твій корисний сніданок: ньокі

Твій корисний сніданок: ньокі

Ньокі – смачні, невеликі картопляні галушки зі шпинатом і томатним соусом.

Готуються швидко, виглядають цікаво, та й називається ця страва дуже мило і якось по-дитячому – «ньокі», пише сайт Євгена Клопотенка.

Cкладові

    450 г картоплі

    120 г борошна

    10 г вершкового масла

    1 яйце

    30 г шпинату

    100 г томатного соку (або консервировані томати)

    1 лавровий лист

    2 горошини духмяного перцю

    за смаком сіль та перець

    Оливкова олія

Покроковий рецепт

    Очищаємо картоплю, нарізаємо на шматочки і відварюємо до готовності з лавровим листом, запашним перцем і сіллю.

    За допомогою товкучки робимо пюре, в яке додаємо борошно і яйце та вимішуємо тісто.

    Розкатуємо невелику ковбаску, нарізаємо її на однакові брусочки. За допомогою виделки притискаємо брусочки і формуємо ньокі.

    У каструлю наливаємо воду, солимо і доводимо до кипіння, кидаємо ньокі та варимо на середньому вогні 3 хвилини.

    Тим часом, на сковороду відправляємо шпинат і вершкове масло, тушкуємо кілька хвилин. Додаємо томатний сік, солимо, даємо соусу трохи прокипіти.

    Дістаємо ньокі шумівкою і кладемо в соус, тушкуємо півхвилини, для того, щоб вони просочилися соусом.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, сніданок, харчування, рецепти
В тему