1 Липня 2019
Новини

У липні на українців чекає максимальна кількість робочих днів

У липні на українців чекає максимальна кількість робочих днів

8 вихідних днів і 23 робочих – саме стільки працюватимуть та відпочиватимуть у липні 2019 працівники з п'ятиденним робочим тижнем.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Кодекс законів про працю.

Таким чином, у липні кількість робочих днів буде максимально можливою в одному місяці.

Однак, за даними опитування Соціологічної групи «Рейтинг», на другу половину місяця планують відпустку 24% громадян України. Це може вплинути на явку на дострокових виборах до Верховної ради, які повинні відбутися 21 липня. За даними опитування, третина планує провести відпустку за місцем проживання, 37% зазначили, що мають плани відвідати інший регіон України, 18% - за кордон, 18% - ще не визначилися.

При цьому при цьому 80% з тих, хто запланував відпустку на другу половину липня, вважають, що зможуть проголосувати. 14% - заявили, що голосувати не зможуть, ще 6% - не визначилися. Таким чином, через відпустки пропустять голосування близько 3% виборців.

Як повідомляло РБК-Україна, Кабінет міністрів рекомендував для раціонального використання робочого часу та створення сприятливих умов праці перенести три робочих дні в 2019 році: з вівторка 30 квітня на суботу 11 травня; з понеділка 30 грудня на суботу 21 грудня; з вівторка, 31 грудня на суботу 28 грудня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, режим роботи
В тему