30 Червня 2019
Новини

Львівські під'їзди, у які варто потрапити (фото)

Львівські під'їзди, у які варто потрапити (фото)

Львівські будинки традиційно приваблюють і туристів, і містян, які прагнуть побачити дивовижі архітектури минулих часів. 

Деякі з них без кодових замків, в інших же доведеться сподіватися на доброзичливих мешканців чи прочинені двері, - пише Tvoemisto.tv

Вулиця Героїв Майдану, 6

Львівський «будинок з химерами». Збудований у 1902 році, він ще відомий під назвою «Кам’яниця під совами». Коридор у будівлі оформлений у стилі пізнього середньовіччя. На розписаних стінах у візерунках ховаються літери, але невідомо, чи складаються у певний шифр, чи ні.

Вулиця Дорошенка, 23

Будинок звели 1846 року, у 1889 році перебудували. Певний час тут була головна пошта, до того часу, як побудували нову, на Словацького. Колись у цьому будинку був магазин і склад облицювальної плитки Bracia Mund, тому стіни арки вкриті різними візерунками та служили своєрідною рекламою. Зараз тут обласний відділ реєстрації актів цивільного стану.

Вулиця Зелена, 20

Зведений у 1909 році фірмою Міхала Уляма. За Польщі тут було виробництво гральних карт і літографій «Карпаліт», до 1880-х — ательє з пошиття портьєр, тепер тут підрозділи Личаківського райвідділу ГУМВСУ у Львівській області та ремонт м’яких меблів для населення. У подвір’ї – книжкова фабрика «Атлас».

Вулиця Галицька, 21

Цей будинок звели у 1910 році за проектом Юзефа Сосновського та Альфреда Захаревича. Сьогодні використовується як житлово-офісний будинок, тут розташовані видавництво Світ, адвокатське бюро і Управління соціального захисту населення Львова.

Вулиця Личаківська 34, 36

Прибутковий будинок живописців-декораторів братів Айзека та Маврикія Флеків, збудований, як і його близнюк, у 1913 році за проектом Людвіка Соколовського. За Польщі тут був літографічний заклад «Літос», крамниця письмового приладдя Клари Кнопф та майстерня біжутерії Раушер, за радянських часів — продуктовий магазин, нині — крамниця електротоварів та відділення ПАТ «Кредобанк».

Вулиця Зелена, 46

В подвір'ї житлового будинку у 1950-х-1960-х роках були цехи скульптурної фабрики та майстерні митців Ярослава Лози, Івана Тітка, Володимира Федорченка, Василя Одрехівського. Нині тут розташована стоматологічна клініка «МРС».

Вулиця Лесі Українки, 5

Зараз тут міський центр соціальних служб. А ще прекрасні сходи, на яких так і хочеться сфотографуватися. У приміщенні триває ремонт, тому будьте обережні, щоб випадково не забруднитися.

Вулиця Олександра Кониського, 9

Якщо вам пощастить потрапити у цей під’їзд, то ловіть момент і насолоджуйтеся красою білого кольору. Плитка на підлозі, столярка, балясини – все це дуже гарно виглядатиме на фотографіях.

Вулиця Генерала Чупринки, 50-52

Цей будинок звели у псевдоготичному стилі, недавно відреставрували балкон. Всередині тут теж гарно і просторо. А ще його занесли до об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО. У дворі цього будинку дуже красиві зелені зарослі.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, Фото
В тему

Останні матеріали