26 Червня 2019
Новини

В Україні кінець тижня відзначитись холодною погодою з грозами – синоптик

В Україні кінець тижня відзначитись холодною погодою з грозами – синоптик

Сьогодні, 26 червня 2019, на більшість країн континенту обрушилася люта спека.

У Франції, Німеччині, Іспанії, Португалії, Швейцарії, Бельгії, Італії, Чехії, Румунії, Сербії, Австрії, Данії, Хорватії, Словаччині, і не тільки, повітря розпекло до +30+37 градусів. І це - без жодної краплі дощу.

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко у Facebook.

«В Україні сухо, малохмарно, сонячно - погоду визначатиме антициклон.

А антициклон - це таке потужне атмосферне утворення з найвищим атмосферним тиском в центрі, при якому опадів зазвичай не буває.

Проте температура повітря буде комфортнішою, ніж на заході Європи, вдень очікується +25+30 градусів, трохи вище на Півдні та Сході, до +30+34 градусів.

Це вже не +37!

У Києві середа буде сонячною, з невеликими красивими білими хмарками, з максимальною температурою повітря +27+29 градусів.

У четвер в Україну прийде атмосферний фронт і принесе на Захід та Північ грозові дощі.

Оскільки фронт - холодний, то в тилу, за фронтом, пошириться холодніше повітря і протягом п`ятниці, суботи та неділі в більшості областей України спека впаде до +18+23 градусів», - зазначає синоптик.

А ось завтра, 27 червня 2019, погода зміниться.

«Циклон Otto, що рухається з Балтії, тягне за собою ще й купу родичів.

Вздовж його атмосферного фронту, який якраз завтра прийде в Україну, очікуються дощі та грози та інші метеорологічні явища.

Оскільки фронт компонує значні температурні контрасти - перед фронтом +30-ть і за +30-ть, а в тилу фронту +16+19 градусів - то й в окремих районах його проходження по Україні ймовірні сильні зливи, град та шквали.

27-го червня грозові дощі пройдуть в західних, північних областях України, а в другій половині дня подекуди у центральній частині та на Одещині.

На Сході, на значній частині Півдня переважатиме суха погода.

Температура повітря, зазвичай, перед фронтом, підскакує, тому у четвер очікується протягом дня +25+30 градусів, на Півдні та Сході +28+33 градуси.

Після проходження фронту, в його тилу, вже в п`ятницю спека в Україні почне стрімко падати і температура повітря знизиться до +20+25 градусів.

У Києві 27-го червня передбачаються короткочасні грозові дощі, можливі шквали та град. Температура повітря завтра ще досягатиме +29 градусів, а вже у п`ятницю в столиці похолодає до +20+22 градусів.

Важливий нюанс!

Завтра в Україні, окрім Півдня та Сходу, очікується сильний північно-західний вітер, обережно.

Вихідними свіжа погода втримається.

Такі синоптичні метаморфози можуть погіршити самопочуття - голова, судинні недуги, сонливість, слабість, не лякайтеся, а спокійно дихайте на повні груди», пропонує Наталя Діденко.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, прогноз погоди, погода, погода, прогноз погоди
В тему