25 Червня 2019
Новини

Убивство Захара Черевка: шизофренік позбавив племінника життя, бо хотів його комп’ютер

Убивство Захара Черевка: шизофренік позбавив племінника життя, бо хотів його комп’ютер

Мама вбитого 9-річного Захара Черевко раніше подарувала йому комп'ютер, який брат її співмешканця чи вважав своїм, чи то сам претендував на подарунок.

Безробітний чоловік закотив величезний скандал і вирішив поквитатися за «образу» з дитиною, передає «Антикор» із посиланням на «КП в Украине».

Як розповіли журналістам у прес-службі поліції Києва, 22 червня підозрюваний прокинувся о четвертій ранку, випив пляшку горілки, потім знову заснув, опісля прокинувся і знову пив.

«Востаннє він спорожнив пляшку о четвертій вечора і пішов до будинку Захара, – розповіли в поліції. – Хлопчик вийшов з дому близько восьмої вечора. Він сказав бабусі, що має щось запитати у перехожих і записати в свій блокнот».

Як пояснили в поліції, хлопчик не побоявся йти з дорослим, адже знав його. Дядько покликав його купатися, а знаряддя вбивства приготував заздалегідь. На березі потім знайшли блокнотик хлопчика і його сорочку.

Відзначається, що в дитинстві чоловік нібито лікувався від шизофренії, його можуть визнати неосудним. Зокрема, про те, що 30-річний Ярослав міг страждати психічним розладом, каже бабуся убитого ним Захарчика.

«Років 10 тому в нього начебто була травма голови, і після цього він лікувався в психіатричній лікарні. Мама його весь час оберігала, говорила, що йому не можна працювати, годувала його. Через це у них там і були конфлікти. Він здоровий такий, займався боротьбою, міг би і працювати, а не вдома сидіти. В той день у них теж там стався конфлікт, і ось Ярослав так помстився. Але чому він вибрав дитину?» – з гіркотою каже жінка.

Як повідомив глава поліції Києва Андрій Крищенко, мама Захара і її новий чоловік не раз потрапляли в поле зору поліції, а чоловік і взагалі має кілька судимостей. Тому дитина жила з бабусею.

Хоча бабуся стверджує, що дочка жила окремо, бо у них не досить хороші умови. Бабуся з онуком проживали в 2-кімнатній квартирі на вул. Вербицького, тут у Захара була своя кімната. А мати з чоловіком, братом чоловіка і їхньою матір’ю мешкали в 3-кімнатній квартиру на вул. Бажана.

Зараз поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 115 (умисне вбивство). Винному загрожує до 15 років тюрми або довічне ув’язнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, суспільство, вбивство
В тему