21 Червня 2019
Новини

Покарали негідника, який коригував вогонь бойовиків по цивільних у Маріуполі

Покарали негідника, який коригував вогонь бойовиків по цивільних у Маріуполі

Приморський районний суд у Маріуполі призначив покарання у вигляді 9 років за ґратами коректувальнику вогню терористів, в результаті діяльності якого в січні 2015 року загинули 30 жителів міста та 117 отримали поранення.

Про це повідомляє Сегодня.

За даними слідства, місцевий житель передавав бойовикам «ДНР» дані про дислокацію, чисельність, маршрутах пересування військовослужбовців і військової техніки Збройних сил України, які брали участь в антитерористичній операції, для подальшого використання терористами під час артилерійського обстрілу позицій українських військових.

«Зокрема, 23 і 24 січня 2015 року зловмисник, перебуваючи в Орджонікідзевському районі Маріуполя, отримав по телефону від терористів завдання щодо повідомлення координат місць дислокації військової техніки ЗСУ в районі місцевого аеропорту. На виконання зазначеного завдання чоловік в той же день передав по телефону одному з бойовиків зазначені дані і на наступний день повідомив терористам про результати здійсненого останнім артилерійського обстрілу мікрорайону «Східний» Орджонікідзевського району Маріуполя», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що в результаті злочинного «співпраці» корректировщика з бойовиками загинули 30 місцевих жителів і ще 117 отримали поранення. Також значні руйнування зазнала інфраструктура мікрорайону.

44-річний місцевий житель визнаний винним в скоєнні кримінального злочину, передбаченого частиною 1 сттатті 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичної організації), частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На яку суму штрафуватимуть нардепів за «кнопкодавство» та прогули – закон Зеленського

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, суспільство, маріуполь, війна на сході україни, суд
В тему