21 Червня 2019
Новини

Небезпеки літа: за добу втопилося троє дітей

Небезпеки літа: за добу втопилося троє дітей

Трагедії сталися у Запорізькій, Кіровоградській та Одеській областях.

Загинули двоє хлопчиків та дівчинка віком від 7 до 11 років, повідомляють у департаменті комунікації Національної поліції України.

Усього у травні-червні на території України зафіксовано 42 таких випадки. Поліція нагадує батькам про необхідність контролю за поведінкою дітей під час відпочинку біля води та на воді.

Зокрема, у селищі Новомиколаївка Запорізької області, на місцевому пляжі під час купання втопилася 11-річна дівчинка. Працівники швидкої допомоги надали першу невідкладну допомогу, втім врятувати дитину не вдалось.

Того ж дня у місті Благовіщенськ, що на Кіровоградщині,у водоймищі загинули 7-річний хлопчик та його дідусь 1945 року народження.

Крім того, в Одесі 19 червня на пляжі «Ланжерон» втопився 8-річний хлопчик. Дитина перебувала без нагляду дорослих. Хлопчик пішов на пірс стрибати у воду і зник. В результаті пошуків його знайшли мертвим.

«І такі випадки не поодинокі. Літо у самому розпалі, тож поки дорослі зайняті своїми справами, діти наражаються на неабияку безпеку. Під час літнього періоду продовжують мати місце факти утоплення дітей та інших надзвичайних подій, пов’язаних з дітьми. Більшість надзвичайних ситуацій припадає саме на травень-вересень, тобто на купальний сезон», – зазначив заступник начальника управління ювенальної превенції Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Василь Мадяр.

Станом на 19 червня 2019 року у водоймах держави у результаті недотримання загальноприйнятих правил безпеки на воді  загинуло 505 громадян, з яких 56 дітей.

При цьому врятувати вдалося 185 людей, у тому числі 30 дітей.

У травні в результаті утоплення загинуло 14 дітей, з них 12 хлопчиків та 2 дівчинки. У віці до 5 років загинули двоє дітей. Вісьмом дітям виповнилося від 6 до 13 років, ще чотирьом – від 14 до 18 років. Найбільше таких випадків було зафіксовано в  Дніпропетровській та Запорізькій областях.

У червні таких подій сталося 28, в результаті загинули 26 хлопців та 2 дівчинки. Троє дітей на момент загибелі мали вік до п’яти років. У віці від 6 до 13 років загинули 13 дітей, від 14 до 18 років – 12 дітей. Найбільше у червні фактів загибелі зафіксовано в Черкаській та Київській областях.

З метою уникнення небезпечних ситуацій у рамках літнього відпочинку поліція рекомендує дотримуватися наступних порад. Зокрема, не можна :

    перебувати дітям на водоймі без супроводу дорослих;

    стрибати з урвищ і підвищень, не перевіривши дно;

    пірнати у воду з човнів, катерів, містків, дамб, причалів, дерев та високих берегів;

    організовувати у воді небезпечні ігри, пов'язані із пірнанням та захватом тих, хто купається;

    запливати за буйки або намагатися перепливати водойми;

    далеко відпливати від берега на надувних матрацах і кругах, якщо ви не умієте плавати;

    купатися в неустановлених місцях;

    купатися у воді при температурі нижче 18 С;

    подавати неправдиві сигнали тривоги;

    підпливати до суден, човнів і катерів, що близько проходять.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, діти, смерть, Надзвичайні події
В тему

Останні матеріали