21 Червня 2019
Новини

Рабство замість реабілітації: на Волині тримали у неволі та катували людей (фото, відео)

Рабство замість реабілітації: на Волині тримали у неволі та катували людей (фото, відео)

У псевдореабілітаційних центрах в'язнів катували і вводили психотропні речовини з метою придушення волі до опору.

Затримано 4 учасників злочинної схеми, яким оголошено підозри за статтями 146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» та 127 «Катування» Кримінального Кодексу України, повідомляють у Держприкордонній службі.

Оперативними співробітниками Північного регіонального управління Держприкордонслужби України у взаємодії з працівниками  Головного управління Національної поліції у Волинській області в рамках кримінального провадження, було отримано дані про вчинення групою осіб з числа жителів Волинської, Луганської та Київської областей злочинів, пов’язаних з незаконним позбавленням волі та катуванням осіб, серед яких також перебували іноземні громадяни.

З метою припинення вищезазначених злочинів, на підставі зібраних матеріалів, офіцерами оперативних підрозділів Держприкордонслужби України, спільно зі співробітниками відділу боротьби з торгівлею людьми ГУ НП у Волинській області, задокументовано протиправну діяльність групи осіб, щодо незаконного позбавлення волі громадян та їх можливого катування.

Встановлено, що фігуранти, з метою матеріального збагачення, та можливо незаконного заволодіння майном потерпілих, здійснювали примусове поміщення громадян України та іноземців до 2 центрів на території Волинської області для проведення фіктивної медичної реабілітації.

Під час перебування у вказаних закладах особи, які були незаконно позбавлені волі зловмисниками, піддавались фізичному та психологічному тиску, катуванням, їм вводились препарати, ймовірно психотропної дії, що призводять до розладів психіки та подальшої недієздатності.

У ході реалізації оперативних матеріалів, спільною міжвідомчою слідчо-оперативною групою, у складі співробітників Північного регіонального управління Держприкордонслужби та Головного управління Національної поліції у Волинській області, із залученням відомчих спецпідрозділів «Дозор» та «КОРД», проведено низку обшуків. В результаті, в приміщеннях вказаних закладів виявлено речові докази та близько 60 пацієнтів, з яких більше двадцяти вже заявили про їхнє незаконне позбавлення волі та катування й ідентифіковані як жертви злочину.

Затримано 4 учасників зазначеної злочинної схеми, яким оголошено підозри за статтями 146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» та 127 «Катування» КК України. Тривають подальші слідчі дії в рамках досудового розслідування.

Читайте також:

Посадив на ланцюг – чоловік хотів перетворити знайомого на «раба» (фото)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, реабілітаційний центр, утримання в неволі, луцьк, кримінал, кримінал, луцьк
В тему