20 Червня 2019
Новини

Мінські угоди, Зеленський, полонені українські моряки: що сказав Путін під час прямої лінії

Мінські угоди, Зеленський, полонені українські моряки: що сказав Путін під час прямої лінії

В Москві проходила 20 червня 2019 пряма лінія з президентом Росії Володимиром Путіним.

В основному люди запитували про проблеми країни: економічних, освіти, житлово-комунального господарства.

Цікаво, що під час прямої лінії колл-центр піддався DDOS-атаці. За словами головного редактора телеканалу Russia Today Маргарити Сімоньян, атака була з України.

«Вести» зібрали найцікавіші відповіді на питання, які стосуються міжнародної політики, Донбасу і санкцій.

Про санкції

- Багато хто пов'язує труднощі в економіці з санкціями. Багато хто закликає з усіма помиритися. Як ви вважаєте, якщо Росія виконає всі вимоги - це допоможе?

 - Що значить, помиритися? Ми ні з ким не лаємося. Країни, які вводять санкції, втрачають наш ринок. Так, ми недоотримали в бюджет певну суму - 50 мільярдів. Але Європа - 240 мільярдів Але ми дещо і придбали - імпортозаміщення. Ми стали розвивати сфери, яких у нас раніше не було: морське двигунобудування, наприклад. Ми за кілька років це зробили. Отримали розвиток в ряді галузей. Транспортне машинобудування, енергетичне. Не кажучи вже про сільське господарство. За багатьма напрямками це нас мобілізувало.

Якщо ми повністю здамося і начхаємо на свої націнтереси, кардинально нічого не зміниться. Нас звинувачують, що ми окуповуємо Донбас, хоча це неправда.

Про Мінські угоди

Несподівано на прямій лінії прозвучало запитання з Києва. Воно стосувалося перспектив Мінських угод.

- Які перспективи у Мінських переговорів після виборів в Україні? Віктор Медведчук вийшов з групи. Чи звертався він до Вас з приводу людей, що знаходяться в місцях позбавлення волі на території Росії?

- Ці питання ніколи не зникають з поля нашого зору. Віктор Медведчук дуже близько до серця приймає всі ці проблеми. Питання подібного роду повинні вирішуватися в комплексі. Ми повинні подумати про те, як складається доля наших громадян, що потрапили в схожу ситуацію на Україні.

Про обмін українських моряків

Український журналіст задав питання щодо звільнення українських моряків.

- Питання подібного роду повинні вирішуватися в комплексі. Перш ніж вирішувати ці питання, ми повинні подумати про те, як буде вирішена доля тих людей, які для нас небайдужі, в тому числі громадян Російської Федерації, які перебувають в аналогічній ситуації на Україні.

Про спрощення отримання громадянства РФ жителям Донбасу

 - Ви підписали указ про спрощення отримання громадянства для жителів Донбасу, але не всі сім'ї потрапляють під цей закон.

- У цьому указі є нормативні акти, які дозволяють іншим громадянам України в спрощеному порядку отримати громадянство. Я подивлюся, як це працює на практиці, які потрібно внести корективи, щоб питання вирішувалося по суті, а на папірцях. Це стосується і тих громадян, які живуть за межами Росії, в тому числі в Україні. Ми будемо прагнути до того, щоб лібералізувати цей процес.

Про Зеленського

- Ви не спілкуєтеся із Зеленським. Зробіть перший крок!

- Він талановита людина, пам'ятаю його виступи в КВН. Але то що ми бачимо в Україні - не смішно. Це трагедія, ці проблеми потрібно вирішувати. Але що відбувається? За кордоном він заявив, що з представниками невизнаних республік розмовляти не буде. Як тоді вирішувати проблему? Це просто неможливо. Обстрілювати населені пункти стали частіше. Триває блокада Донбасу. Нічого не відбувається, нічого не робиться. Потрібна політична воля з боку українського керівництва.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Світ, москва, володимир путін, мінські угоди, володимир зеленський
В тему