20 Червня 2019
Новини

У Франції зловили рідкісну кішку-лисицю

У Франції зловили рідкісну кішку-лисицю

На острові Корсика, Франція, вчені виявили потенційно новий вид тварин - кішку-лисицю.

Про це повідомляє інформаційне агентство AFP.

З чуток, котяча лисиця протягом багатьох років блукала по лісі Аско. Зовні вона нагадує домашню кішку, проте володіє добре розвиненими іклами, короткими вусами і великими вухами. Іншими відмітними особливостями цього виду є смужки на передніх лапах, темні задні лапи і рудий живіт. Розміри тварини - близько метра в довжину.

«Ми вважаємо, що це дикий природний вигляд, який був відомий раніше, але не був науково ідентифікований, тому що це непримітне тварина, яке проявляє активність в нічний час доби», - зазначив П'єр Бенедетті, керівник служби з охорони навколишнього середовища Національного управління полювання і дикої природи (ONCFS).

Він також припустив, що тварина могла бути привезена на Корсику близько шести з половиною тисяч років тому і відбувається з Близького Сходу.

Перша котяча лисиця була спіймана в 2016 році за допомогою пасток, які не шкодять тваринам. З тих пір Національне управління полювання і дикої природи відловила, вивчило і випустило на волю 12 з 16 котячих лисиць, виявлених в цьому районі. Вчені провели безліч досліджень і сподіваються, що вид під назвою Ghjattu volpe буде визнаний і зареєстрований науковим співтовариством в найближчі кілька років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, франція, рідкість, кішка, тварини
В тему