У пору спеки підвищується можливість харчового отруєння.
У ДПСС у Волинській області застерігають волинян від цього. І нагадують правила, завдяки яким можна уберегтися від отруєння.
Для громадян:


– не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з простроченими термінами споживання;
– не купувати продукти харчування в невстановлених місцях торгівлі, у випадкових осіб та сумнівної якості;
– зберігати продукти харчування потрібно тільки у спосіб, зазначений на упаковці, та у встановлений термін;
– не вживати продукти харчування, які не пройшли достатню термічну обробку та з вичерпним терміном зберігання;
– такі продукти як холодець, паштет, голубці, млинці, пиріжки з м’ясом та сиром, котлети, м’ясо птиці, салати різних видів, кремові кондитерські вироби рекомендується не зберігати протягом тривалого часу та споживати відразу після приготування;
– користуватися водою тільки з перевірених джерел як для пиття, так і для приготування їжі, миття посуду;
– дотримуватися правил особистої гігієни, мити руки перед приготуванням та вживанням страв;
– при перших ознаках захворювання (пронос, блювота) треба негайно звертатися за медичною допомогою.
Для підприємств громадського харчування:
– забезпечити наявність супровідних документів на харчову продукцію та сировину, які надходять до закладу;
– здійснювати контроль за якістю сировини, яка надходить, та виготовленої продукції, страв;
– суворо дотримуватися технології приготування страв, умов зберігання продуктів харчування та харчової сировини;
– дотримуватися правильного маркування, безпечного зберігання продукції, використання сировини, напівфабрикатів тощо;
– контроль за здоров’ям та гігієною персоналу, дотримання термінів проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів персоналу;
– підтримувати чистоту приміщень, забезпечити захист продукції від вторинного забруднення;
– недопущення до приготування страв та сервірування столів сторонніх осіб (без медичних оглядів, не обізнаних з правилами особистої гігієни тощо);
– недопущення використання страв, виготовлених в домашніх умовах.
– забезпечити належне поводження з відходами;
– проводити контроль за шкідниками.
Читайте також:
На Львівщині в кафе масово отруїлися люди
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.