18 Червня 2019
Новини

Два міста із сусідньої області можуть приєднатися до Рівненщини

Два міста із сусідньої області можуть приєднатися до Рівненщини

Два міста Хмельниччини хочуть приєднатися до Рівненщини.

Йдеться про Нетішин і Славуту, які нині у межах Хмельницькій області, пишуть Новини Рівненщини.

Минулого тижня про це заявили представники ГО «Майдан», які вже звернулися до міської влади обох міст і району з відповідним проханням.

Причиною невдоволення став новий варіант утворення районів на Хмельниччині, який не передбачає, зокрема, Славутського. Тож місцеві мешканці хочуть приєднатися до історичної Волині, а не «штучно насадженого» Поділля, і вимагають від місцевої влади розібратися у цьому питанні і повідомити їм про можливість виходу з Хмельниччини і включення Славути і Нетішина до території Рівненщини.

Поки ж, жодних офіційних звернень з цього приводу не було, каже голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко: «Ніяких нових законодавчих актів не було. Ці об’єднання зараз відбуваються у межах районів і в межах областей, тобто ніхто кордони областей на сьогоднішній день не змінює. Це бажання ніби як й непогане для Рівненщини, тому що це – ще одна атомна станція. Це було б додаткове джерело для наповнення місцевого бюджету».

Між тим, провести опитування щодо приєднання до Рівненщини у Славуті й Нетішині активісти пропонують разом із позачерговими виборами до Парламенту – 21 липня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, хмельницький, рівне
В тему