15 Червня 2019
Новини

Медведчуквіські медіа: із ZIK’у масово звільняються журналісти

Медведчуквіські медіа: із ZIK’у масово звільняються журналісти

Вчора стало відомо, що телеканал ZIK перейшов у власність людини, наближеної до Медведчука.

Після того, як Тарас Козак, що є наближеною людиною до кума Путіна Віктора Медвечука, став власником телеканалу ZIK, мовник покинула численна група журналістів, зокрема топ-менеджмент, пише Телеканал новин 24.

Козак став власником ZIK Бізнес-партнер Медведчука придбав телеканал Димінського ZIK , яким до останнього часу володіла родина львівського олігарха Петра Димінського, 14 червня.

Отримавши ZIK, я зможу побудувати найбільшу мережу інформаційних мовників, яка з точки зору ресурсів робить їх менш витратними та водночас створює їхню велику капіталізацію як активу. І цей актив називається інформаційний медіахолдинг «Новини». Саме для його розвитку та управління я запросив одного з найсильніших медіапродюсеров країни – Олексія Семенова, – зауважив Козак.

Тепер він у своєму медіаактиві має три інформаційні телеканали: «112 Україна», NewsOne і ZIK. На переконання багатьох фахівців, вищезазначеними мовниками де-факто володіє не Козак, а Медведчук.

Що відомо про Тараса Козака? Свого часу він працював на різних посадах у Державній митній службі та навіть був заступником голови відомства. Також Козак очолював Західну регіональну митницю.

Його знають як найближчого соратника Віктора Медведчука (входить до найближчого оточення кума Путіна). Зокрема, у 2014 році Козак став народним депутатом від «Опозиційного блоку», а у 2010 – 2014 роках був депутатом Львівської обласної ради та заступником голови ГО «Центр Правова Держава», керівником якої власне і є Медведчук. Крім того, Козак має приймальню в тому ж столичному будинку, що й офіси як самого Медведчука, так і його громадського руху «Український вибір».

За словами нардепа та колишнього журналіста Сергія Лещенка, Медведчук і Козак є бізнес-партнерами. Журналісти програми «Схеми», зі свого боку, зафіксували, як вони разом літали з Москви до Києва.

Водночас Козак був фігурантом скандалів щодо анексії Криму – у своїй декларації він вказував, що володіє ділянкою в окупованій Ялті, та його помічали під час «конспіративного» пішого переходу адмінмежі з півостровом.

Після звістки, що ZIK’ом тепер володіє соратник Медведчука, кілька топ-менеджерів каналу та провідні журналісти заявили, що звільняються. Однією з перших про припинення співпраці з мовником розповіла керівниця департаменту виробництва власних програм ZIK Ольга Мовчан.

«За 9 років роботи мене безліч разів перепитували, чи Медведчук купив ZIK. І це завжди було неправдою. Але ось це сталося – Тарас Козак, поплічник кума Путіна, став власником ZIK’у. Я для себе не бачу жодної можливості продовжувати тут роботу. Дуже не хочеться, щоб на репутації проукраїнського телеканалу медведчуки торували собі шлях до влади. Сумно», – зазначила вона.

Також схожі повідомлення написали редакторка інформаційного агентства ZIK Тетяна Вергелес, автор і ведучий програми «Історична правда» Вахтанг Кіпіані та журналіст Сергій Рахманін.

Звільнився з корпорації і волинський власкор Мирослав Ватащук.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, віктор медведчук, змі
В тему

Останні матеріали