15 Червня 2019
Новини

Твій корисний сніданок

Твій корисний сніданок

На думку дієтологів сніданок повинен бути ситним та корисним. Швидким та смачним – переконана більшість із нас.

Якщо одну складову запропонованого сніданку приготувати заздалегідь, прийом ранкової їжі буде швидким і корисним, пише Метро.

Отже, гранола.

Найпростіший сніданок — гранола. Залежно від інгредієнтів для приготування самого снеку потрібно близько години. Але зробити його можна заздалегідь — гранола зберігається впродовж двох тижнів.

Для її приготування подрібнюють по 50 г ретельно вимитих сухофруктів: інжиру, журавлини, чорносливу, фініків, кураги, родзинок. В окремому посуді змішують 800 г вівсяних пластівців зі столовою ложкою меду, чайною ложкою кунжуту, 50 г подрібнених горіхів і 200 г тертих яблук. Для аромату можна додати корицю або імбир.

Потім дві суміші з’єднують, ретельно вимішують і викладають на змащене олією деко, формуючи снеки у вигляді «ковбаскок» або надаючи їм іншої конфігурації. Випікають гранолу в духовій шафі за температури 150 °C. Приблизно через 40–50 хвилин деко виймають. Остиглу страву ламають на шматочки, складають для зберігання.

Вранці достатньо з’їсти невелику кількість граноли з кисломолочним напоєм, чаєм або кавою. Вийде смачний і ситний сніданок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, сніданок, харчування
В тему