12 Червня 2019
Новини

В Україні за рекламу наркотиків на стінах і парканах – 10-річне ув’язнення

В Україні за рекламу наркотиків на стінах і парканах – 10-річне ув’язнення

У Верховній Раді був зареєстрований законопроект № 10336 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за рекламу наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

Відповідний документ зареєстрований на сайті парламенту.

«Українські міста потопають у рекламі наркотичних засобів, намальованої на будинках, парканах і навіть на порогах шкіл. На сьогоднішній день ця проблема набула масового поширення і несе загрозу здоров'ю і життю, в першу чергу, підлітків. Саме тому пропонується ввести кримінальну відповідальність для осіб, що розміщують рекламу продажу наркотиків в громадських місцях «, – йдеться в пояснювальній записці

Зокрема, пропонується ввести відповідальність за рекламу наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, в тому числі, розміщення будь-ким способом написів в громадських місцях, на фасадах будинків і так далі, що містять інформацію про інтернет-сайти, номери телефонів продавців.

За подібні злочини планується покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років, а за повторне порушення – позбавлять волі вже від семи до десяти років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, реклама, наркоторговці, наркотики, наркотики, наркотики, вру
В тему