Корисний сніданок: тисяча і один спосіб, як зробити смачну вівсяну кашу
Переможець кулінарного шоу «Мастершеф» Євген Клопотенко, який створив новий рецептурний збірник для шкіл, щоб діти на перервах не бігали в кіоск по чипси і колу, а із задоволенням харчувалися в шкільній їдальні, пропонує корисний сніданок.
«Існує, напевно, тисяча і один спосіб, як зробити смачну вівсяну кашу. Але чомусь далеко не всі ними користуються. Я пропоную освоїти хоча б один з варіантів і приготувати вівсяну кашу з вишнею та горіхами. Це чудовий варіант для сніданку або легкого перекусу в середині дня. Який би час ви не вибрали, можете бути впевнені в тому, що ця вівсяна каша вам обов’язково сподобається», - впевнений Євген.
Вівсяна каша з вишнею
- 100-150 г Вівсяні пластівці (звичайні або дрібного помолу)
- 300 мл Вода
- 300 мл Молоко
- 2 дрібки Кориця
- 2 ст. л. Мед
- 2 ст. л. Насіння гарбуза
- 30 г Волоський горіх
- 50-80 г Вишня (заморожена)
- 20 г Вершкове масло
Як приготувати вівсяну кашу з вишнею та горіхами
Вишню розморозьте при кімнатній температурі і злийте талий сік.
Відваріть вівсяну кашу. Спочатку залийте її водою і доведіть до кипіння, додайте молоко, корицю і варіть ще 2-3 хвилини. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і дайте постояти 1-2 хвилини.
Подавайте кашу з вишнею, медом, горіхами і гарбузовим насінням.
Вівсяна каша з банановими чіпсами та в’яленою вишнею
Судячи з статистики, сніданки у нас поділяються на яєчні та вівсяні. Вибір не великий, скажете ви, але я пропоную розглядати ці продукти лише як основу, доповнюючи їх різними добавками. Точно так само, як можна приготувати омлет з зеленню та сиром, можна приготувати й вівсяну кашу з банановими чіпсами та в’яленою вишнею. Тут немає нічого складного – ці два інгредієнти можна купити практично в будь-якому супермаркеті чи на ринку. Це поєднання я придумав зовсім випадково, але тепер вівсяна каша з банановими чіпсами та в’яленою вишнею – один з моїх улюблених сніданків.
- Вівсяні пластівці
- Вода (або молоко)
- Вершкове масло
- Бананові чипси
- Вишня в`ялена
- за смаком Сіль
- за смаком Цукор
Відваріть вівсяні пластівці, як вказано на упаковці. Ви можете відварити вівсяні пластівці на воді або на молоці, в залежності від того, чому ви надаєте перевагу. Додайте сіль, перець та вершкове масло за смаком.
За 1 хвилину до закінчення приготування каші додайте бананові чіпси та в’ялену вишню. Насолоджуйтесь ідеальним сніданком. Кількість інгредієнтів у цьому рецепті я не вказує принципово, щоб ви змогли знайти вашу ідеальну пропорцію.
Готувати – це просто!
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.