10 Червня 2019
Новини

Твій корисний сніданок

Твій корисний сніданок

Ранковий прийом їжі, тобто сніданок, не варто часто пропускати, адже це збільшує ризик атеросклерозу та ризик діабету на 55%.

Що ж повинно бути у вашому сніданку, аби ви почувалися відмінно протягом усього дня? – Відповідь на це питання шукали журналісти Радіо Максимум.

Яйце. Золотий стандарт білка високої якості. Білкова їжа на сніданок допомагає краще контролювати рівень цукру в крові протягом дня. Яєчний жовток – найбагатше джерело фосфоліпідів, а також є еліксиром здоров'я та молодості для мозку і для всього організму.

Горіхи. Їжа довгожителів. Є багато досліджень, які показують, що горіхи знижують смертність від усіх причин аж на 24%, нормалізують холестериновий обмін, знижують ризик смерті від проблем з диханням, діабету та нейродегенеративних захворювань. Споживання 15 грамів горіхів тричі на тиждень знижує ризик колоректального раку на 69% у чоловіків і на 81% у жінок, а також ризик раку простати та смертність від нього на 34%.

Ягоди. Наповнені фітонутрієнтами, вітаміном С і пектином, що живить й оздоровлює мікробіом і позитивно впливає на мозок. Полуниця – джерело фізетіну, що володіє антиоксидантною, противірусною та нейропротекторною дією. Фізетін пригнічує склеювання амілоїдних білків, що ведуть до нейродегенерації. Це хороша профілактика цукрового діабету, ожиріння.

Зелень. Є багатим джерелом фолатів, які не тільки захищають судини від атеросклерозу, розривів, інсультів і інфарктів, але і ДНК від пошкоджень та мутацій. Листова зелень містить вітамін К, захищає судини від кальцифікації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, сніданок, харчування
В тему