6 Червня 2019
Новини

Українцям можуть збільшити відпустку на 4 дні

Українцям можуть збільшити відпустку на 4 дні

Проект нового Трудового кодексу України передбачає збільшення тривалості щорічної відпустки працівників на 4 дні.

Чинний Трудовий кодекс передбачає, що тривалість відпустки більшості українських працівників становить 24 дня. Новий документ збільшує цей період до 28 календарних днів.

З урахуванням 11-ти державних свят кількість неробочих днів в році для кожного українця складе 39. Нести витрати від додаткових вихідних будуть роботодавці.

«Безумовно, це буде мотивувати співробітників. Я б дозволила ці дні. Але для роботодавця це мінус», - сказала керівник HR департаменту консалтингової компанії Nota Group Яна Декусар. Проект нового Трудового кодексу схвалений в першому читанні два роки тому.

«До цих пір Верховна Рада не розглянула, і тому він очікує розгляду до другого читання», - говорить генеральний директор директорату норм і стандартів гідної праці Міністерства соціальної політики Юрій Кузовий.

У новому кодексі, крім продовження відпустки, є статті про можливість дистанційно працювати, встановлюються додаткові гарантії виплат вагітним, дається більше повноважень інспекторам Держпраці, які можуть штрафувати роботодавців за порушення прав робітників.

Однак з кожним днем документ втрачає актуальність. «Морально він постарів на два роки. У нас були і попередні варіанти законопроекту, який теж був до другого читання підготовлено - і помер. І, можливо, така доля буде і у цього проекту, на жаль», - визнає Юрій Кузовий.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, відпустка, економіка
В тему