3 Червня 2019
Новини

Зеленський хоче, щоб закон про «урізання» своєї недоторканності нардепи розглянули поза чергою

Зеленський хоче, щоб закон про «урізання» своєї недоторканності нардепи розглянули поза чергою

Президент України Володимир Зеленський направив спікеру парламенту Андрію Парубію лист з проханням невідкладно розглянути законопроект № 7203 про обмеження депутатської недоторканності.

Про це заявив представник глави держави в парламенті Руслан Стефанчук під час засідання погоджувальної ради парламенту 3 червня, пише 112.ua.

«Минулого тижня президентом України на виконання своїх обіцянок було внесено до ВРУ законопроект про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент) під № 10340. Крім цього, президент України надіслав листа на ім’я голови ВРУ з проханням невідкладно розглянути проект закону про внесення змін у статтю 80 КУ щодо недоторканності народних депутатів № 7203», – сказав Стефанчук.

Він додав, що минулого тижня президент зареєстрував у парламенті законопроект про виборчі права військовослужбовців. «Я хочу звернутися з проханням, з тим, щоб усі ці питання, вони вимагають позачергової підготовки і розгляду та визначені президентом як невідкладні. Тому дуже прошу знайти можливість співпраці щодо цих законопроектів».

Зі свого боку, спікер парламенту Андрій Парубій запевнив: «Звичайно, всі законодавчі ініціативи президента, визначені як невідкладні, ми будемо розглядати в сесійній залі».

Нагадаємо, Верховна Рада восени 2017 року зробила перший крок назустріч зміненню Конституції щодо обмеження депутатської недоторканності. Депутатський і президентський (авторства Петра Порошенка) законопроекти направили до КСУ понад 300 голосами народних обранців. Документи відрізняються тільки тим, що, згідно з президентським, зміни набирають сили з початку 2020 року, а згідно з депутатським – наступного дня після офіційного опублікування. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, володимир зеленський
В тему