Корисні смаколики: рецепти морозива у домашніх умовах (фото)
Як у домашніх умовах приготувати смачнюще морозиво? Виявляється, це цілком нескладно.
Рецепти опублікував портал В ритмі життя.
Кокосове, шоколадне, бананове, м'ятне, з авокадо, манго, згущеним молоком і інші освіжаючі десерти з простих продуктів без сумнівних добавок.
- Просте морозиво з вершків і згущеного молока
складові
200 г вершків для збивання;
100 г згущеного молока.
приготування
Збийте міксером холодні вершки до крему.
Потім змішайте їх зі згущеним молоком.
Викладіть масу в широку форму, накрийте плівкою або кришкою і приберіть в морозилку на 3-5 годин.
- Ванільне морозиво-пломбір
складові
160 мл молока;
3 яєчних жовтки;
150 г цукру;
500 г вершків для збивання;
трохи ванільного екстракту.
приготування
Підігрійте молоко на помірному вогні, але не кип'ятіть. Окремо віночком змішайте жовтки з цукром. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влийте гаряче молоко. Цукор повинен повністю розчинитися.
Перелийте масу в каструлю і, постійно помішуючи лопаткою, доведіть до легкого загустіння на середньому вогні. Не кип'ятіть суміш і не перегрівайте її. Проведіть по лопатці пальцем: якщо залишається чітка борозенка, знімайте каструлю з вогню.
Поставте каструлю в ємність з крижаною водою і, постійно помішуючи, остудіть до кімнатної температури. Міксером збийте холодні вершки до крему.
Через сито влийте в вершки молочно-яєчну суміш. Додайте ванільний екстракт і перемішайте до однорідності. Викладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть в морозилку на 3-4 години. Приблизно кожну годину перемішуйте масу, щоб вона вийшла однорідною.
- Бананове морозиво
складові
3 банани;
60 мл молока;
щіпка ваніліну.
приготування
Наріжте банани кружечками і покладіть в морозилку на кілька годин. Збийте блендером заморожені банани, молоко і ванілін до однорідності.
Викладіть масу в широку форму, накрийте плівкою або кришкою і приберіть в морозилку на 1-2 години.
- Шоколадне морозиво від Джеймі Олівера
складові
100 г гіркого шоколаду;
300 мл молока;
85 г цукру;
3 яєчних жовтки;
300 г вершків для збивання.
приготування
Розламайте шоколад на шматочки, викладіть в каструлю і залийте молоком. Поставте на помірний вогонь і помішуйте, поки плитка не розчиниться. Остудіть молоко.
Віночком збийте цукор з жовтками. Помішуючи, влийте молоко і поставте на слабкий вогонь. Доведіть до легкого загустіння, постійно помішуючи. Чи не кип'ятіть суміш.
Поставте каструлю в ємність з крижаною водою і, помішуючи, остудіть. Збийте міксером холодні вершки до крему і змішайте з молочною сумішшю.
Викладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і помістіть в морозилку на 3-4 години.
- Кокосове морозиво з білим шоколадом
складові
35 г білого шоколаду;
70 г згущеного молока;
50 г вершків будь-якої жирності;
200 г вершків для збивання;
100 г кокосової стружки.
приготування
Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі або на паровій бані і змішайте зі згущеним молоком. Влийте 50 г вершків будь-якої жирності і ще раз перемішайте. Приберіть в холодильник.
Міксером збийте холодні вершки до крему. Не зупиняючись, тонкою цівкою влийте охолоджену шоколадну масу. Збийте ще раз протягом хвилини.
Викладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть в морозилку на 1 годину. Потім змішайте з кокосовою стружкою і поставте заморожувати ще 3 години.
- Морозиво зі згущеним молоком і полуницею
складові
480 мл вершків для збивання;
380 г згущеного молока;
150-200 г полуниці.
приготування
Міксером збийте холодні вершки до крему. Додайте згущене молоко і пробийте ще раз до однорідності.
Наріжте полуницю невеликими шматочками, викладіть в вершкову масу і перемішайте. Викладіть морозиво в широку форму, накрийте плівкою або кришкою і приберіть в морозилку на 3-4 години.
- М'ятне морозиво з шоколадом
складові
250 мл молока;
130 г цукру;
1-2 пучки свіжої м'яти;
5 яєчних жовтків;
500 г вершків для збивання;
100-150 г гіркого шоколаду.
приготування
Влийте молоко в каструлю, додайте половину цукру і листя м'яти. Стебла м'яти брати не потрібно. Помішуючи, підігрійте молоко на повільному вогні, не доводячи до кипіння.
Зніміть каструлю з плити і залиште мінімум на 1 годину, щоб молоко ввібрало м'ятний аромат. Потім процідіть молоко через сито і гарненько відіжміть м'яту. Більше вона не стане в нагоді. Знову підігрійте молоко, не доводячи до кипіння.
Збийте вінчиком жовтки з цукром, що залишився. Не зупиняючись, тонкою цівкою додайте гаряче молоко. Поставте масу на повільний вогонь і помішуйте лопаткою до легкого загустіння, не доводячи при цьому до кипіння. Проведіть по лопатці пальцем: якщо залишається чітка борозенка, знімайте каструлю з вогню.
Помістіть каструлю в ємність з крижаною водою і, помішуючи, повністю остудіть. Міксером збийте холодні вершки до крему і змішайте з молочною масою.
Введіть в суміш тертий або дрібно нарізаний шоколад і перемішайте. Можна посипати шоколадом вже готове морозиво.
Викладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть в морозилку на 4-5 годин. Перемішуйте морозиво приблизно кожну годину, щоб воно було однорідним.
- Йогуртове морозиво з манго
складові
2 стиглих манго;
120 г грецького йогурту;
80-90 г меду;
1-3 чайні ложки лимонного або лаймового соку - опціонально.
приготування
Очистіть манго, наріжте кубиками і помістіть в морозилку на кілька годин.
Потім збийте блендером йогурт, манго, мед і сік до однорідності. Якщо манго з яскравою кислинкою, то додавати сік не потрібно.
Викладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть в морозилку на 1-2 години.
- Морозиво з авокадо на кокосовому молоці
складові
400 г кокосового молока;
1½ стиглого авокадо;
1 чайна ложка лимонного соку;
100 г рисового сиропу, сиропу агави, меду або іншого підсолоджувача на ваш смак.
приготування
Помістіть ємність з кокосовим молоком на ніч в морозилку. Потім викладіть загуслі вершки в миску. На дні залишиться рідина, яка для цього рецепта не знадобиться.
Збийте кокосові вершки міксером до крему. Подрібніть блендером м'якіть авокадо з додаванням лимонного соку. Змішайте вершки, авокадо і підсолоджувач.
Викладіть масу в широку форму, накрийте плівкою або кришкою і приберіть в морозилку на 4 години.
- Морозиво з вареним згущеним молоком
складові
400 г вареного згущеного молока;
350 мл молока;
200 г вершків для збивання.
приготування
З'єднайте в каструлі згущене молоко і молоко. Поставте на помірний вогонь і помішуйте до повного розчинення згущеного молока. Повністю остудіть суміш.
Міксером збийте холодні вершки до крему. Потім змішайте їх з молочною сумішшю.
Викладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть в морозилку на 4-5 годин.
- Мандаринове морозиво зі сметаною і згущеним молоком
складові
8-9 мандаринів;
380 г згущеного молока;
400 г сметани.
приготування
Очистіть мандарини, пробийте блендером і перетріть через сито. Для рецепту знадобиться не менше 250 г отриманої маси. Збийте блендером фруктове пюре, згущене молоко і сметану до однорідності.
Перекладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть в морозилку на 5-6 годин. Приблизно кожну годину перемішуйте морозиво.
- Лимонне морозиво
складові
2 лимони;
200 г цукру;
дрібка солі;
240 г вершків для збивання;
240 мл молока.
приготування
Натріть цедру лимона на дрібній тертці і вичавіть сік. Для рецепту вам знадобляться 1 столова ложка цедри і 60 мл соку.
Віночком збийте цукор, цедру, лимонний сік і сіль. Окремо з'єднайте вершки і молоко і, помішуючи, влийте в лимонну суміш. Продовжуйте збивати віночком, поки цукор не розчиниться.
Перелийте масу в широку ємність, накрийте кришкою або плівкою і приберіть в морозилку на 3-4 години. В середині цього часу перемішайте морозиво.
- Кавове морозиво зі згущеним молоком
складові
2-3 столові ложки розчинної кави;
2 столові ложки води;
200 г згущеного молока;
600 г вершків для збивання.
приготування
Розчиніть каву в воді, влийте до згущеного молока і ретельно перемішайте. Міксером збийте вершки разом зі згущеним молоком до крему.
Перекладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і помістіть в морозилку на 2-3 години.
- Сирно-йогуртове морозиво зі згущеним молоком і малиною
складові
250 г сиру;
250 г натурального йогурту;
250 г згущеного молока;
50 г цукру;
ванільний цукор - за смаком;
300 г малини.
приготування
Пробийте блендером сир, йогурт, згущене молоко і два види цукру. Додайте малину і збийте ще раз до однорідного стану.
Перекладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть в морозилку на 3-4 години. За цей час потрібно пару раз перемішати морозиво.
- Шоколадне морозиво зі згущеним молоком
складові
80 г темного шоколаду;
300 г вершків для збивання;
100 г згущеного молока.
приготування
Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі або на паровій бані і остудіть до кімнатної температури.
Міксером збийте холодні вершки. Коли вони почнуть густіти, тонкою цівкою влийте згущене молоко, продовжуючи збивати. Додайте шоколад і пробийте ще раз до крему.
Викладіть масу в широку форму, накрийте кришкою або плівкою і приберіть в морозилку на 1-2 години.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.