1 Червня 2019
Новини

«Велкам!»: Трамп кличе Зеленського до Вашингтона

«Велкам!»: Трамп кличе Зеленського до Вашингтона

Уже невдовзі може відбутися перша офіційна зустріч нового президента України з американським лідером.

Володимир Зеленський отримав запрошення від Дональда Трампа відвідати Вашингтон з офіційним візитом, який може відбутися в серпні-вересні. При цьому перед зустріччю із Зеленським американський керманич побачиться з Путіним.

Про це в своїй статті «Квартал чорних лебедів» написала головна редакторка видання «Дзеркало тижня» Юлія Мостова. Вона стверджує, що предметна розмова щодо врегулювання конфлікту на Донбасі супроводжуватиметься питаннями на кшталт «За що Америка стільки років в Україні долари платників податків проливала?». Таким чином, від українського лідера можуть зажадати форсувати спільні бізнес-проекти в газовидобутку, портовій сфері та сільськогосподарському секторі. При цьому в останньому разі американські інвестори мають намір вимагати передання їм землі у власність.

«Потрібно пам’ятати, що для Трампа Україна – всього-на-всього «фішка» на американо-російському переговорному столі. Там ще є «фішки» Сирії, Китаю, Венесуели, Ірану... На тлі великої гри практичного американського бізнес-президента всі ці «міст між Росією та Європою», «буферна зона, що захищає Європу від Росії» – олдскульна нудність», – вважає редакторка Мостова.

В Адміністрації президента України кілька годин тому підтвердили, що Трамп запросив Зеленського до Вашингтона.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Україна, Політика, володимир зеленський, дональд трамп
В тему