1 Червня 2019
Новини

Без «штанців» і «окулярів»: у Китаї сфотографували рідкісну панду-альбіноса

Без «штанців» і «окулярів»: у Китаї сфотографували рідкісну панду-альбіноса

Незважаючи на генетичну мутацію, панда здається цілком здоровою.

У китайському Національному природному заповіднику Вулонг на висоті 2000 метрів камера-пастка зняла велику панду з повністю білою шерстю і червоними очима, передає «Фокус».

«Судячи із фотографій, ця панда – альбінос, їй близько 1 – 2 років. Вона виглядає сильною і здоровою – схоже, генетична мутація зовсім їй не заважає», – каже Лі Шен, дослідник ведмедів з Пекінського університету.

Альбінізм виникає при дефіциті меланіну – темно-коричневого або чорного пігменту, який захищає від ультрафіолетового випромінювання. Тварини-альбіноси зазвичай чутливі до сонячного світла, який може провокувати у них захворювання шкіри і очей. Однак цій панді пощастило жити у високогірних тінистих лісах, куди майже не проникає світло.

Національний природний заповідник Волонг є одним з найвідоміших місць проживання панд. У його теплому вологому кліматі росте багато бамбуку – улюбленої їжі цих тварин. Відповідно до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, великі панди мають статус вразливих: у дикій природі їх залишилося від 500 до 1000 зрілих особин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, китай, тварини
В тему

Останні матеріали