1 Червня 2019
Новини

Міжнародний день захисту дітей: витоки свята і чому важливо його відзначати

Міжнародний день захисту дітей: витоки свята і чому важливо його відзначати

У перший день календарного літа в Україні традиційно відзначається Міжнародний день захисту дітей, або Міжнародний день дітей (International Children’s Day).

Історичні витоки «дня дітей» сягають 1925 року, коли 1 червня Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них Фестиваль човнів-драконів. Так вийшло, що того ж дня в Женеві (Швейцарія) відкрилась і міжнародна конференція, присвячена проблемам дітей у світі, передають «Факти».

На сьогодні головним посилом дня вважається заклик батьків, держав, урядових і неурядових організацій захищати права і свободи дітей.

Крім того, цей день є приводом для підлітків задуматися про своє місце в світі і розглянути, які проблеми вони вважають важливими для себе і суспільства в цілому.

Психологи радять хоча б у цей день знайти час для спільної прогулянки з дітьми, під час якої можна обговорити важливі дня них теми і ще більше зблизитися. Також 1 червня проводиться велика кількість благодійних акцій на підтримку дітей, які потребують допомоги: діток з обмеженими можливостями, сиріт, біженців, дітей з малозабезпечених і неблагополучних сімей. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, діти, свято
В тему

Останні матеріали