30 Травня 2019
Новини

Теплохід, який затонув із туристами в Будапешті, будували в Херсоні

Теплохід, який затонув із туристами в Будапешті, будували в Херсоні

Човен, який зазнав трощі під час прогулянки на кораблику по Дунаю, опосередковано пов’язаний з Україною.

Прогулянковий теплохід «Русалка», який затонув у середу ввечері в Будапешті після зіткнення з круїзним лайнером, був уперше спущений на воду 70 років тому Херсонською суднобудівної компанією, пише «Українська правда».

Згідно із  Судовим реєстром, «Русалка» була моторним пасажирським судном проекту 544 («Москвич»), побудованим у 1949 році Херсонською суднобудівної компанією.

Його довжина становила 27,25 м, ширина – 4,8 м. Катер приводився в рух 150-сильним двигуном, і його палуба могла вмістити до 150 осіб. Швидкість судна досягала 19 км/год.

З 1949 по 1992 рік судно використовувалося тільки в Радянському Союзі. У 1992 році воно стало власністю угорської компанії SZOT Cruises, а в 2003 році було передане компанії Panorama Deck Kft.

Нагадаємо, прогулянковий човен «Русалка» затонув у середу, 29 травня, ввечері за кілька метрів від опори мосту Маргіт навпроти будівлі парламенту Угорщини.

На борту перебували 35 осіб – 33 корейських туристи і двоє членів екіпажу. Сім людей загинули, ще сім врятували, 21 особа вважається зниклою безвісти.

До пошукової операції залучили військовий корабель і дайверів угорської армії. Уламки човна лежать на глибині трьох-чотирьох метрів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, НП, угорщина, корабель, Надзвичайні події
В тему