29 Травня 2019
Новини

Львівські депутати наполягли, щоб Зеленський говорив українською

Львівські депутати наполягли, щоб Зеленський говорив українською

Львівська обласна рада поставила «Зе»-президенту вимогу – говорити українською.

Депутати Львівської обласної ради звернулися до президента Володимира Зеленського щодо недопущення ігнорування статусу державної мови та використання її у його публічній діяльності, передає «Українська правда».

Відповідне рішення було проголосовано 28 травня.

Львівські депутати звернули увагу на те, що частина публічних промов новообраного президента виконується з порушенням законодавства стосовно обов’язкового використання державної мови у виступах, коментарях та інтерв’ю, що, у свою чергу, порушує права громадян на отримання такої інформації та її розуміння.

Вони нагадують, що положення Конституції зобов’язують застосовувати державну українську мову як мову офіційного спілкування посадових і службових осіб при виконанні ними службових обов’язків, у роботі і в діловодстві тощо органів державної влади.

«Окрім цього, ми, депутати Львівської обласної ради, вважаємо, що президент воюючої держави зобов’язаний повністю виключити російську мову із власного вживання у публічних сферах суспільного життя, як офіційну мову Росії  – держави-агресора», – звертаються до Зеленського депутати.

«Зважаючи на очевидне порушення встановлених законодавчих норм, просимо Вас, президента України, не допускати цього в подальшому та у своїй публічній діяльності послуговуватися державною українською мовою», – йдеться у зверненні.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, Політика, володимир зеленський
В тему

Останні матеріали