27 Травня 2019
Новини

Розпуск Ради: Верховний Суд умив руки

Розпуск Ради: Верховний Суд умив руки

Верховний суд відмовився розглядати позов та визнавати протиправним указ президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.

Про це повідомили у прес-службі суду.

У Верховному суді пояснили, що не можуть відкрити провадження, адже розгляд цієї справи належить до повноважень Конституційного суду.

«Верховний Суд відмовив у відкритті провадження у справі за позовом до президента України Володимира Зеленського про визнання протиправним і недійсним указ президента України від 21 травня 2019 року № 303/2019 «Про дострокове припинення повноважень Верховної ради України та призначення позачергових виборів» у зв'язку з тим, що розгляд такої справи віднесено до юрисдикції Конституційного суду України", - йдеться в повідомленні.

Там додали, що позивач обґрунтував позовні вимоги тим, що дострокове припинення повноважень Верховної Ради України порушує його права як виборця, який брав участь у виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року і зацікавлений у безперервній і стабільній роботі парламенту. Стверджував, що призначення позачергових виборів до ВРУ на 21 липня 2019 року теж порушує його виборчі права (не тільки як виборця, але і як суб’єкта права на самовисунення кандидатом у народні депутати України), а саме перешкоджає його планам на відпочинок влітку та участі у виборах народних депутатів України, як і планувалося, восени.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський розказав, як, напившись із Зеленським, «тролили» Вакарчука

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, володимир зеленський, вру
В тему