27 Травня 2019
Новини

Спека до +33 градусів: прогноз українського синоптика

Спека до +33 градусів: прогноз українського синоптика

Наприкінці травня в Україну прийде різке потепління.

Червень та липень 2019 року будуть аномально спекотними, а температура повітря підніматиметься вище +30 градусів. Незважаючи на сонячну погоду, влітку буде й кілька дощових днів.

Про це синоптик Леонід Горбань розповів 24 каналу.

Протягом травня погода в Україні буде поступово прогріватися, а температура повітря підніметься до +24+26 градусів. Найтепліше буде 28-31 числа у східних та південних регіонах – +28+31 градус тепла.

Перший місяць літа почнеться похолоданням та короткими дощами, а вже з другої декади прийде справжня спека. З 14-15 червня стовпчики термометрів стійко перевалять за позначку у +30 градусів тепла.

«Температура буде доходити до +29+33 градусів. У липні температури будуть такими ж досить спекотними», – сказав синоптик.

Саме у липні гаряча погода протримається найдовше. Спека розпочнеться з 6-7 числа і затягнеться аж до 9-10 серпня. За цей місяць її на два-три дні перериватиме несильне похолодання з грозами, але різкого скачка температури вниз чекати не варто.

Аномальна спека почне спадати лише у половині серпня. До кінця останнього місяця літа температура повітря опуститься до +19+22 градусів і нижче, почнуться дощі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, спека, прогноз погоди, жара, прогноз погоди
В тему