24 Травня 2019
Новини

Епіфаній розказав суть конфлікту з Філаретом

Епіфаній розказав суть конфлікту з Філаретом

Сьогодні, 24 травня, було проведено Священний Синод ПЦУ під головуванням Блаженнішого митрополита Київського та всієї України Епіфанія.

Про це пише Український погляд.

Після Синоду предстоятель ПЦУ вийшов до журналістів. Найбільш всього громадськість цікавить питання стосунків з почесним патріархом Філаретом.

Митрополит Епіфаній, відповідаючи на питання журналіста про можливість двовладдя в ПЦУ, зауважив, що Філарет є лише одним з архієреїв, а тому немає конфлікту між особистостями – Епіфанія та Філарета. Є конфлікт одного з архієреїв (Філарета) з усією Церквою.

Щодо обіцянок Філарету митрополит Епіфаній запевнив, що він не міг обіцяти відновити Київський патріархат, інакше не було б сенсу проводити Об’єднавчий собор. Єдина обіцянка – залишити йому Київську єпархію, якою він керував до собору.

Синод розглянув ситуацію в ПЦУ, пов’язану з заявами почесного патріарха Філарета протягом останніх двох тижнів. За словами митрополита Епіфанія, Філарет засвідчив, що Київський патріархат таки існує і його юридично не знято з реєстрації. Відбулась дискусія, але члени Синоду не змогли переконати свого колишнього керівника, що це неможливо, адже Київського патріархату вже не існує, тому що він ліг в основу ПЦУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній скликає Синод ПЦУ

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, київ, Політика, філарет, епіфаній, православна церква україни
В тему