24 Травня 2019
Новини

«Битва електоратів»: прихильники Зеленського запустили «контрпетицію» проти його відставки

«Битва електоратів»: прихильники Зеленського запустили «контрпетицію» проти його відставки

Зараз на платформі офіційного сайту Президента України, яким віднедавна є Володимир Зеленський, точиться справдешня боротьба протилежних за своєю суттю електронних петицій.

Тоді як електронне групове звернення за номером 22/053360-еп «За відставку президента України Володимира Зеленського» б’є рекорди, назбиравши вже за першу добу після публікації без малого 35 000 підписів, а на сьогодні всі п’ятдесят із лишком, прихильники нового глави держави перейшли у контрнаступ і створили до десятка власних петицій із вимогою анулювати вищезазначену.

Цитуємо е-петицію 22/053360-еп, ініційовану Максимом Безруком:

«Вельмишановний Володимире Олександровичу, голосування за Вас у більшості своїй було голосуванням протестним. Насправді Ви не маєте підтримки 73% виборців. Ваша особа зовсім не об’єднує більшість українців, що мають різні, почасти діаметрально протилежні погляди і бажання. Ви консолідували протест, не даючи конкретних обіцянок і політичних орієнтирів, однак тепер, після обрання і інавгурації, Ви не можете не мати конкретного шляху. І перші ж Ваші заяви та дії розчаровують Ваших виборців, розбивають цю тимчасову ситуативну народну консолідацію. Користаючись відсутністю змістовних обіцянок народові, Ви почали приписувати народній волі власні забаганки. Складається неприпустима ситуація, коли «слуга народу» не має моральних зобов’язань перед своїм народом, сформованих у передвиборчому процесі. Тому ми, народ України, вимагаємо Вашої негайної відставки з посади Президента України!»

На цей момент на сайті президента зареєстровані три петиції про його відсторонення від посади і більш як десять – проти прохання про відставку шостого за ліком глави держави. Всі петиції на захист Зеленського опубліковані у четвер, 23 травня. Найбільшу підтримку з них отримала е-петиція, внесена Леонідом Яценко. Подаємо її текст: «»

«Пропоную скасувати петицію №22/053360-еп «За відставку Президента України Володимира Зеленського», яка організована корупціонерами і цими ж корупціонерами підписується. Шановний Володимире Олександровичу! Народ України з Вами! Ми підтримуємо обраний Вами шлях на знищення корупції. Будь ласка, сміливо працюйте, робіть більш радикальні кроки, нас очікує дуже запекла боротьба», – йдеться в документі.

Відзначимо, що у чинного президента уже заявили, що розглядають петицію про його відставку як смішний жарт, бо такий документ не має юридичної сили змістити главу держави з його посади. Тож «битва петицій», яка зараз відбувається, є лише демонстрацією розколотості суспільства на протилежні табори: тих, кого «Зе»-президент не влаштовує, і тих, хто висловлює йому довіру.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство, петиція, володимир зеленський
В тему

Останні матеріали