23 Травня 2019
Новини

Буде інформаційне опитування: Зеленський «попустився» з референдумом

Буде інформаційне опитування: Зеленський «попустився» з референдумом

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що винесення на референдум питання про укладення мирних домовленостей з РФ не матиме законодавчої сили, а є способом з'ясувати думку суспільства.

Про це сказав він сказав сьогодні, 23 травня, під час зустрічі з громадськими активістами, -  передає Цензор.НЕТ.

«Ми повинні почути кожну людину. Це не законодавчий референдум, а інформаційний: щоб знати, що думають громадяни. Це нормальна розмова з людьми», - сказав Зеленський.

Учасники зустрічі, серед яких були волонтери та колишні військові, погодилися, що доцільно назвати це не референдумом, а опитуванням. Зі свого боку активісти запропонували, щоб зустрічі глави держави з представниками громадськості відбувалися на постійній основі.

Зеленський підкреслив, що прагне до відкритості в обговоренні важливих для країни питань і не хоче приймати рішення за закритими дверима, як це робилося раніше.

Нагадаємо, 20 травня відбулася інавгурація шостого президента України Володимира Зеленського. Він назвав серед своїх пріоритетів припинення вогню на Донбасі і повернення втрачених територій.

На наступний день голова Адміністрації президента Андрій Богдан запропонував винести на референдум питання миру з РФ.

Ми писали, що команда президента України Володимира Зеленського ідеєю про референдум з питання відносин з Росією переслідує дві мети: вивчити думку українців та проштовхувати спірні рішення. 



Цей факт в цілому сильно обурив українців. Зокрема, українці активно поширюють новий флешмоб під назвою «#Вова_йди_у_сраку».

До Зеленського «бумерангом» вернувся флешмоб про «сраку». Активістка Оксана Іванців, продюсерка фільму «Невидимий батальйон» про жінок-військових на фронті, записала відеозвернення до президента Володимира Зеленського, у якому в емоціях виплеснула все, що думає про запропонований ним референдум щодо проведення мирних переговорів із Росією.

«...Я не знаю, як ви вчили історію в школі, але я вчила її непогано. Я можу зробити вам короткий курс. Він зводиться рівно до одного речення. «Всі домовленості з Росією не варті навіть паперу, на якому вони написані». Андрій Богдан заявив, що території та люди ніколи не будуть предметом переговорів. Скажіть мені тоді, а що буде предметом переговорів? Можливо, наш суверенітет? Або наша можливість самостійно приймати рішення і не озиратися на Росію? Чи, може, майбутнє моєї доньки? Ідіть в сраку з вашим референдумом!» – від Оксани Іванців новоспечений гарант дістав «відповідачку» на флешмоб «Ідіть у сраку», запущений ним, ще коли був кандидатом.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Світ, суспільство, референдум, росія
В тему