23 Травня 2019
Новини

Мати українки, яка торгувала дітьми в Грузії, оформляє опіку над 10 онуками – Денисова

Мати українки, яка торгувала дітьми в Грузії, оформляє опіку над 10 онуками – Денисова

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова повідомила про ситуацію з 10 дітьми українки, яку затримали  в Грузії через підозру  в торгівлі людьми.

Про це омбудсмен написала в Facebook.

«З метою захисту життя і здоров'я дітей я звернулася до міністра закордонних справ України і міністра соціальної політики України щодо вжиття невідкладних заходів реагування і повернення дітей в Україні. Зараз бабуся дітей займається оформленням опіки над онуками. Це буде підставою для повернення дітей в Україні. Тримаю ситуацію на особистому контролі», - написала вона.

За інформацією посольства України в Грузії, дітей розмістили в двох прийомних сім'ях - по п'ять у кожній.

«Стан дітей задовільний, проте одному хлопчикові потрібні регулярні обстеження в зв'язку з хронічним захворюванням. Тому посольство звернулося до Міністерства охорони здоров'я Грузії з проханням забезпечити проведення регулярних обстежень», - повідомила омбудсмен.

Нагадаємо, 26 квітня в Грузії затримали громадянку України, яка підозрюється в торгівлі дітьми та відносно якої працівники правоохоронних органів Грузії проводять зараз слідчі дії.

Денисова додала, що ця громадянка  «багатодітна мати, має 10 дітей, семеро з яких народжені сурогатними матерями». За даними ЗМІ, жінка хотіла вивезти дітей до окупованої РФ Абхазії. Правоохоронців Грузії насторожив той факт, що сім маленьких дітей затриманої народжені в Києві від сурогатних мам протягом одного і того ж року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, НП, грузія, кримінал
В тему