22 Травня 2019
Новини

Лучан запрошують на інклюзивний театральний перфоманс

Лучан запрошують на інклюзивний театральний перфоманс

Завтра, 23 травня 2019 року, в Луцьку в приміщенні Центру культури і дозвілля СНУ імені Лесі Українки відбудеться інклюзивний театральний перфоманс.

Участь у дійстві візьмуть вихованці інклюзивної студії «Сонячні люди», дитячої театральної студії «ДогориДригом», мистецько-терапевтичного «Забавляночка» Луцького НРЦ, - повідомили у прес-службі ГО «Інклюзивні студії».

Лучан та гостей міста запрошують на прем’єру вистави «Пригоди ХромоСоні» за мотивами оповіді Світлани Нагаєвої, музично-літературну композицію «Бабаї» за віршем Івана Андрусяка та  виставу «Подорож У Країну Навпаки» за творами В. Симоненка мистецько-терапевтичного театру «Забавляночка» Луцького НРЦ.

ГО «Інклюзивні студії» розпочалася  в 2015 році з ініціативи декількох батьків, які вирішили провести спільні мистецькі акції дітей навчальних закладів Луцька та дітей з інвалідністю. Ідея реалізувалася в проекті «Сонячні люди – роблять сонячні справи», який був підтриманий Британською Радою в Україні.

Діти та молоді люди з інвалідністю мали змогу поспілкуватися зі своїми однолітками, спільно попрацювати на різноманітних майстер-класах, відвідати заклади культури. Особливою «родзинкою» цих зустрічей було колективне виконання танцювального флешмобу «Просто, ми зірки», який із задоволенням виконували і діти, і дорослі.

Зараз на теренах міста реалізовується проект «Місто різних-місто рівних» спільно з ВОНУБ імені Олени Пчілки, в рамках якого діє інклюзивна студія «Сонячні люди»,  де діти з інвалідністю спільно займаються музичною, хореографічною та театральною творчістю зі своїми однолітками, розвиваючи свої таланти та уміння. Артисти беруть участь у міських культурних заходах. Минулого року стали гостями міжнародного фестивалю для особливих театрів «Непротоптана стежина» м. Львів.

Новим творчим експериментом студії стали спільні проекти з дитячою театральною студією «ДогориДригом» керівник Алла Доманська. Вистава  «Пригоди ХромоСоні» написана мамою хлопчика з синдромом Дауна та розкриває секрет особливої хромосоми, яка перетворює дитину на особливу.

Ця подія є підсумком попередньої роботи та початком діяльності громадської організації «Інклюзивні студії». 

Вистава розпочнеться о 12:00 і триватиме 40 хвилин.

Після завершення запланована прес-конференція.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, театр, дійство
В тему

Останні матеріали