22 Травня 2019
Новини

Яким насправді буде фінал книжкової «Ігри престолів» – Джордж Мартін

Яким насправді буде фінал книжкової «Ігри престолів» – Джордж Мартін

Після  виходу  фінальної серії восьмого сезону «Ігри престолів» епічна пригода довжиною в дев'ять років завершилося. Однак далеко не всі фанати залишилися задоволені такою кінцівкою улюбленого серіалу.

Відтак в офіційному  блозі письменника Джорджа Мартіна розповідається, чого варто чекати від фінальних книг культового циклу.

В першу чергу письменник, який написав першу книгу «Гра престолів» ще в 1996 році, подякував усім причетним до створення серіалу. Згадав Мартін і те, яку популярність шоу знайшло за роки свого існування. Не забув і про нагороди, які кожен з восьми сезонів «Ігри престолів» приніс творцям і телеканалу за ті дев'ять років, що серіал виходив в ефір.

І, зрозуміло, Мартін розповів, що до нього останнім часом все частіше звертаються фанати, які хочуть дізнатися, чи закінчиться книжковий цикл так само, як і серіал. На це письменник відповів так. «Так. І ні. І так. І ні. І так. І ні. І так ». Мабуть, це сама чесна і докладна відповідь, яку Джордж міг дати, враховуючи що попереду ще цілих дві книги.

Однак письменник зазначив, що кінцівки книг і серіалу просто не можуть збігатися. За його словами, він і автори «Ігри престолів» від HBO працюють в різних медіумів. «У них було шість годин для цього фінального сезону. Я очікую, що напишу три тисячі сторінок рукопису, перш ніж закінчу ... і якщо будуть потрібні ще сторінки і глави і сцени будуть потрібні, я їх додам », - написав Мартін.

Також він зазначив, що на кінцівку книг вплине і «ефект метелика». Зрештою, «Пісня льоду і полум'я» і «Гра престолів» серйозно відрізняються. «Деякі персонажі так і не потрапили на екран, а деякі, загиблі на екрані, живуть на сторінках книг».

Мартін також написав, що нерозумно намагатися з'ясувати яка ж кінцівка справжня - в серіалі або книзі. «Як щодо такого? Я напишу книгу. Ви її прочитаєте. А після цього кожен зможе зробити власні висновки і прийняти участь в обговоренні в інтернеті».

При цьому не варто забувати, що Джордж Мартін значно відстає від власного графіка написання книг. Тому якщо ви вже прочитали всі п'ять книг і перебуваєте  в очікуванні - не потрібно.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, гра престолів, книги
В тему