21 Травня 2019
Новини

Дослідження: нещасний шлюб вбиває чоловіків

Дослідження: нещасний шлюб вбиває чоловіків

Згідно з даними, отриманими вченими з Тель-Авівського університету, ризик смерті від інсульту однаковий для людей, які живуть самі, і для людей, що живуть у важкому і невдалому для них шлюбі.

Висновок про це було зроблено фахівцями після підведення підсумків 34-річних спостережень за долею більше 10 тисяч осіб, середній вік яких до початку дослідження становив 49 років, пише Країна здоров’я.

В результаті спостережень вчені переконалися в тому, що сімейний статус чоловіків впливає на ризик смерті від інсульту. Зокрема, було виявлено, що у неодружених чоловіків такий ризик на 64% вище в порівнянні з одруженими.

Але також дослідниками було виявлено іншу закономірність: виявилося, що питання, є шлюб щасливим чи ні, - принципово важливий, коли мова заходить про ризик смерті. Справа в тому, що серед одружених чоловіків, які вважали свій шлюб невдалим, ймовірність смерті від інсульту виявився на ті ж 64% вище в порівнянні з тими, хто був щасливий в своєму шлюбі.

«Ризик інсульту при цукровому діабеті збільшується вчетверо в порівнянні з його відсутністю. Неодружені і нещасливі в шлюбі вмирають від порушення мозкового кровообігу майже так само часто, як і хворі на діабет», - констатували дослідники.

За словами вчених, вони не очікували, що вплив невдалого шлюбу може бути настільки істотним. Фахівці хочуть перевірити, як відчуття щастя в шлюбі впливає на жіноче здоров'я і аналогічний ризик смертності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З’явилися найдорожчі в світі ліки 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ, чоловіки, здоров'я
В тему

Останні матеріали