21 Травня 2019
Новини

Жінці-трансгендеру вживили піхву з риб'ячої шкіри

Жінці-трансгендеру вживили піхву з риб'ячої шкіри

Пацієнтка однієї з бразильських клінік стала першим в світі трансгендером, якому була зроблена операція з відновлення піхви з використанням шкіри ... телапії.

Жінка, відома як Маджу, в 1999 році перенесла операцію зі зміни статі – повідомляє видання Популярна механіка.

 Однак хірургічне втручання виявилося невдалим, в результаті чого її геніталії звузилися і деформувалися. Оскільки статевий процес відтепер став болючим, жінка змирилася з довічною «обітницею утримання». Однак виправити ситуацію взявся хірург з Бразилії, який створював пацієнтам нові піхви з мембрани прісноводної риби.

35-річна Маджу перенесла повторну вагінопластиіку. Вона включала в себе імплантацію в піхву нової генітальної форми, що складається з покривних тканин телапії. Цей імплант приживається і зростається з тілом людини, прискорюючи загоєння і вирівнюючи вагінальний тракт. Операція була проведена хірургами з Федерального університету Сеара під керівництвом професора Леонардо Безерра. Протягом трьох годин вони імплантували трубчасту форму, обгорнуту шкірою телапії. Вона абсолютно стерильна і не володіє власним запахом, а організм жінки зрісся з нею всього за 6 днів.

Професор Безерра запевнив, що його команда «змогла створити піхву нормальної фізіологічної довжини і товщини, причому нові тканини відмінно прижилися». Сама Маджу в захваті і зізнається, що нарешті-то «відчуває себе справжньою жінкою». Лікарі впевнені, що вже через кілька місяців вона зможе знову вести насичене статеве життя.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, трансгендер, медицина, Курйози
В тему