21 Травня 2019
Новини

Негода в Україні: знеструмлено 146 населених пунктів і затоплено понад три тисячі дворів

Негода в Україні: знеструмлено 146 населених пунктів і затоплено понад три тисячі дворів

У різних регіонах України негода наробила різних лих.

У ніч з 20 на 21 травня внаслідок ускладнення погодних умов (шквалистий вітер, дощ, гроза) через спрацювання системи захисту ліній електропередач було знеструмлено 146 населених пунктів у 5 областях: Львівська – 83 н.п., Тернопільська – 23 н.п., Івано-Франківська – 20 н.п., Чернівецька – 12 н.п. та Житомирська – 8 н.п., – повідомляють у ДСНС.

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

20 травня внаслідок інтенсивних опадів у вигляді дощу у Надвірнянському, Богородчанському районах та м. Калуш (всього 22 населених пункти) Івано-Франківської області відбулося підняття рівня води, внаслідок чого сталося підтоплення близько 3 тис. 240 дворогосподарств, частково пошкоджено 2 мости місцевого значення, відключено 2 населених пункти від газопостачання (всього близько 1 тис. абонентів). Підрозділами ДСНС проведено евакуацію 60 осіб, відбуксировано 10 транспортних засобів. Проводиться відкачування води в м. Калуш на території ТОВ «Карпатнафтохім» та Калуської ТЕЦ.

Станом на 7 год. 21 травня ситуація стабілізувалася, інтенсивність опадів значно зменшилась, рівень води поступово спадає. Для надання допомоги населенню залучено 126 чол. та 26 од. техніки, з них від ДСНС 98 чол. о/с, 19 од. техніки та 9 плавзасобів. Місцевими органами влади вживаються заходи щодо надання допомоги населенню та ліквідації наслідків негоди. На місці події працює оперативна група Управління ДСНС у Івано-Франківській області.

Читайте також:

Під водою: на Франківщині затопило 300 дворів

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, електрика, Надзвичайні події, погода
В тему