20 Травня 2019
Новини

«Політична шахівниця»: Володимир Гройсман заявив про свою відставку

«Політична шахівниця»: Володимир Гройсман заявив про свою відставку

Глава Кабміну йде у відставку.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що йде у відставку. Прийняте рішення він оголосив під час брифінгу в понеділок, 20 травня, передає «РБК-Україна».

«Я прийняв для себе рішення подати у відставку відразу після проведення в середу чергового засідання уряду», – оголосив Гройсман.

Прем’єр нагадав, що Володимир Зеленський під час інавгураційної промови заявив, що уряд має скласти повноваження.

«Я думаю, ви всі розумієте, що уряд складає повноваження перед новообраною Верховною Радою України, а не перед новообраним президентом», – уточнив Гройсман.

Очільник КМУ також заявив: «За три роки роботи уряду мені абсолютно не соромно за те, що нам вдалося зробити, і наскільки адекватно ми реагували на виклики і кризи, які перед нами стояли».

Нагадаємо, сьогодні, 20 травня, президент України Володимир Зеленський під час церемонії інавгурації звернувся до Кабінету Міністрів із закликом піти у відставку. Він зазначив, що в українському уряді повинні бути нові обличчя і нові «прозорі правила гри». Крім того, Зеленський на інавгурації оголосив про розпуск Верховної Ради.

Нагадаємо, місяць тому, а саме 22 квітня, Гройсман заявив про намір сформувати нову політсилу для участі в парламентських виборах.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, володимир гройсман
В тему